5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ακόμα μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε. Αν η επιστροφή στη δουλειά μετά το Σαββατοκύριακο σου φάνηκε δύσκολη. Διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και χαλάρωσε στον αναπαυτικό σου καναπέ.

«Σε τούτο το καρτέρι» (2011) σε σκηνοθεσία Άννα Τσιάρτα -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περίπου δύο χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αγνοούνται μετά τις διακοινοτικές συγκρούσεις της δεκαετίας του ’60 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εφτά συγγενείς αγνοουμένων θυμούνται τις οδυνηρές ιστορίες τους: από τις τελευταίες στιγμές μαζί με τους αγαπημένους τους, μέχρι τις πρόσφατες εκταφές που άρχισαν να ρίχνουν φως στην πιθανή μοίρα τους. Καθώς αγωνίζονται να συμβιβαστούν με το τι συνέβη τότε και τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, οι ιστορίες τους αποκαλύπτουν πώς τα γεγονότα αυτά διαμόρφωσαν όχι μόνο τη ζωή τους, αλλά και τη διαιρεμένη πατρίδα τους.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/1 στις 23:30

«Εχθροί για Πάντα» (2006) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φον Άνκεν

Μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, πέντε άντρες καταδιώκουν τον πρώην αξιωματικό των Βορείων Γκίντεον κατά μήκος της πολιτείας της Νεβάδα. Αρχηγός του αποσπάσματος των μισθοφόρων είναι ο πρώην συνταγματάρχης Κάρβερ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον Γκίντεον για όσα έγιναν στο Σέραφιμ Φολς. Παλιομοδίτικο, αλλά στέρεο, σεναριακά και σκηνοθετικά, γουέστερν στα χνάρια του «Τζερεμαϊα Τζόνσον» και του «Εκδικητή Εκτός Νόμου». Βιβλικές αναφορές, λειτουργική χρήση του, χιονισμένου ή ερημικού, τοπίου, δύο σπουδαίοι ηθοποιοί κι ένα μεταφυσικό φινάλε-έκπληξη.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίαμ Νίσον, Αντζέλικα Χιούστον.

*OPEN, Δευτέρα 27/1 στις 21:00

«Σκοτεινή Ανάμνηση» (2015) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας και ένας ψυχολόγος ερευνούν την περίπτωση ενός κακοποιημένου από τον πατέρα του κοριτσιού. Ο τελευταίος, αν και δεν θυμάται τίποτα, αναλαμβάνει την ευθύνη της πράξης του, γρήγορα όμως η παράξενη αυτή υπόθεση παίρνει μια πιο σκοτεινή και επικίνδυνη τροπή.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Έμα Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Ντέιβιντ Ντένσικ

*STAR, Δευτέρα 27/1 στις 00:00

«Transformers 4: Εποχή αφανισμού» (2014) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Με την ανθρωπότητα να απειλείται με αφανισμό από έναν τρομακτικό νέο εχθρό, η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από τον Όπτιμους Πράιμ και τα Ότομποτς. Όμως τώρα που η κυβέρνηση έχει στραφεί εναντίον τους θα χρειαστούν καινούργιους συμμάχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εφευρέτης Κέιντ Γιάγκερ και τα φοβερά Ντάινομποτς.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 27/1 στις 23:00

«Overdrive» (2017) σε σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρέτ

Τα αδέλφια Άντριου και Γκάρετ Φόστερ είναι δύο βιρτουόζοι κλέφτες, με ειδικότητα στην κλοπή πολυτελών ή συλλεκτικών αυτοκινήτων. Η τελευταία τους παράνομη αποστολή τούς θέλει στα πλούσια προάστια της νότιας Γαλλίας, προκειμένου να βάλουν χέρι σε μια εντυπωσιακή Bugatti του 1937, ανυπολόγιστης αξίας. Αντί όμως να καταλήξει το αυτοκίνητο στα χέρια τους, θα είναι τελικά αυτοί που θα καταλήξουν στα χέρια του ιδιοκτήτη του, όταν απροσδόκητα τους πιάνει επ’ αυτοφώρω. Ο Τζάκομο Μοριέ, ο αρχιμαφιόζους που ελέγχει την περιοχή, δεν έχει σκοπό να τους αφήσει ατιμώρητους. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να σώσουν τη ζωή τους, κι αυτός είναι να κλέψουν ως αντάλλαγμα μια Ferrari του 1962 – το πιο πολύτιμο αυτοκίνητο από την συλλογή του Μαξ Κλεμπ, του αδίστακτου και επικίνδυνου αντιπάλου του…

Παίζουν: Σκοτ Ίστγουντ, Φρέντι Θορπ, Άνα Ντε Άρμας, Γκάια Βάις

*ALPHA, Δευτέρα 27/1 στις 23:00