“Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9” με την καλή νεράιδα παραμυθού, Αναστασία Λιάπη

Το παιδικό βιβλίο “Ενα παραμύθι στις ειδήσεις των 9″ γέμισε, ακόμα και τους διαδρόμους της ΕΣΗΕΑ. Πλήθος κόσμου τίμησε το νέο συγγραφικό εγχείρημα του Γιάννη Πολίτη, «βουτιά» στην παιδική αθωότητα, με δημοσιογραφική ματιά και εμπνευσμένο από το νησί του το Μεγανήσι, που παρουσιάστηκε χθες στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών.

Ο Γιάννης Πολίτης, στο πρώτο του παιδικό παραμύθι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, περιγράφει μέσα από μια βιωματική ιστορία την μαγεία της ενημέρωσης μαζί με την καλή νεράιδα παραμυθιού Αναστασία Λιάπη.

Στο πάνελ έξι  γυναίκες,  ο Γιάννης Πολίτης και ο Ηλίας Λογοθέτης… Ακόμη και σε αυτό το πάνελ η Λευκάδα είχε τον πρώτο λόγο… Η Σία Κοσιώνη συντόνιζε, η Νίκη Λυμπεράκη μίλησε σαν Λευκαδίτισσα μεταφέροντας γνωστές εικόνες σε όσους από εμάς γνωρίζουμε τον τόπο και τους ανθρώπους του παραμυθιού… Η Μαρία Σαράφογλου μίλησε για τον συγγραφέα και το έργο του και η Νίκη Αραμπατζή ανέλυσε φιλολογικά το παραμύθι αλλά με τις λευκαδίτικες εικόνες με τις οποίες έχει μεγαλώσει και η ίδια και φυσικά  βιώνει τα τελευταία χρόνια  στο Μεγανήσι…  Δίπλα στο συγγραφέα η Αναστασία  Λιάπη, ο άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την βιωματική ιστορία σε παραμύθι… Να βάλει το στοιχείο του παραμυθιού που είναι η μαντήλα… Και δίπλα στον Ηλία Λογοθέτη η Μαρία Ζαχαρή που διάβασε μαζί με τον Λευκαδίτη ηθοποιό το παραμύθι…

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη ο οποίος ανέφερε πως ο στόχος του με αυτό το βιβλίο, αυτό το παιδικό παραμύθι, είναι να πάει στα δημοτικά σχολεία. Μετά από συνεννόηση με τις εκδόσεις Υδροπλάνο επιθυμεί τα έσοδα να ξαναγίνουν βιβλία και να δοθούν σε δημοτικά σχολεία που θα υποδείξει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος και ήταν παρών. Επιθυμία του συγγραφέα είναι να μιλήσει στα παιδιά για τη μαγεία της ενημέρωσης, «γιατί χωρίς ενημέρωση δεν υπάρχει κοινωνία, ούτε δημοκρατία». Ακολούθησε το μουσικό μέρος της παρουσίασης με παραδοσιακή λύρα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ