5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με μία ταινία στην μικρή σου οθόνη.

« Κίνγκ Κόνγκ» (2013) σε σκηνοθεσία Νίκος Κυρίτσης

Αθήνα, 2011. Ο Χρήστος είναι ένας εσωστρεφής 50χρονος άνδρας, ο οποίος δουλεύει στον ζωολογικό κήπο, ζει ακόμα με την κατάκοιτη μητέρα του και δυσκολεύεται να αναπτύξει σχέσεις με τους ανθρώπους και να εκφράσει τη σεξουαλικότητά του. Όταν ο γορίλας, τον οποίο φροντίζει, μεταφέρεται στο Βερολίνο, ο Χρήστος βυθίζεται ακόμη περισσότερο στον εαυτό του, ενώ ένα ακόμη απροσδόκητο γεγονός θα τον ωθήσει σ ένα σπιράλ βίας και απόγνωσης.

Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργος Σπάνιας, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Γεωργαλάς

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 2/2 στις 23:00

« Robocop» (2014) σε σκηνοθεσία José Padilha

Στο Ντιτρόιτ του 2028 ο οικογενειάρχης και αδιάφθορος αστυνομικός Άλεξ Μέρφι τραυματίζεται θανάσιμα, δίνοντας στην αδίστακτη πολυεθνική OmniCorp την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ρομπότ-υπερασπιστή του νόμου και να αστυνομεύσει μ’ αυτόν τον τρόπο ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Παίζουν: Joel Kinnaman(Alex Murphy / RoboCop), Gary Oldman(Dr. Dennett Norton), Michael Keaton(Raymond Sellars)

*Open, Δευτέρα 2/2 στις 21:00

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα ‘Oρια» (2003) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν για άλλη μια αγωνιώδη περιπέτεια. Αυτή τη φορά πρέπει να ερευνήσουν την κλοπή μιας λίστας που περιλαμβάνει μάρτυρες προστασίας, αφού πέντε άτομα από τη λίστα έχουν ήδη δολοφονηθεί. Έχουν τη βοήθεια ενός νέου Μπόζλι, σε μια περιπέτεια στην οποία θα αντιμετωπίσουν έναν «έκπτωτο άγγελο», τον παλιό τους εχθρό, και άλλες απειλές.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ντρου Μπάριμορ, Λούσι Λιου, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζάστιν Θερού, Ντέμι Μουρ

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 2/2 στις 23:00

«Το Τραίνο των Μαχητών» (2016) σε σκηνοθεσία Ντινγκ Σενγκ

Στην Κίνα του 1941, όπου η χώρα βρίσκεται υπό ιαπωνική κατοχή, ο Μα Γιουάν αναγκάζεται να δουλεύει σκληρά στην κατασκευή σιδηροδρόμων που μεταφέρουν τον οπλισμό των ιαπώνων στα ενδότερα της χώρας. Σύντομα, αποφασίζει μαζί με μια ετερόκλητη ομάδα επαναστατών να παγιδεύσουν ένα στρατιωτικό τρένο που μεταφέρει βαρύ οπλισμό. Το περίτεχνο σχέδιο δράσης είναι δουλεμένο με κάθε λεπτομέρεια και η μικρή ομάδα δράσης έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο στρατό. Όταν όμως διαπιστώνουν τελευταία στιγμή, ότι το τρένο είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με προμήθειες τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους πεινασμένους συμπολίτες τους που λιμοκτονούν, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη αναπάντεχη τροπή…

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Χουάνγκ Ζι Τάο, Τζέισι Χαν, Γουάνγκ Κάι, Γουάνγκ Τα Λου

*Alpha, Δευτέρα 2/2 στις 23:00

«Το αγόρι της διπλανής πόρτας» (2015) σε σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Η Κλερ, δασκάλα γυμνασίου, έχει μόλις χωρίσει από τον άπιστο άντρα της. Όταν ένα όμορφο και χαρισματικό 19χρονο αγόρι, ο Νόα, μετακομίζει στο διπλανό διαμέρισμα, η Κλερ, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποκύπτει στην ερωτική της επιθυμία για εκείνον και περνούν μια νύχτα πάθους μαζί. Όταν εκείνη καταλαβαίνει το λάθος της και επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση τους, ο Νόα οδηγείται σε μια επικίνδυνη, βίαιη εμμονή, σπρώχνοντάς την Κλερ εκτός ορίων…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Κόρμπετ, Ράιαν Γκούζμαν, Ίαν Νέλσον

*STAR, Δευτέρα 3/2 στις 00:30