7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε! Γιαυτό κάλεσε τους φίλους, παράγγειλε κάτι απέξω και δείτε μια ή πολλές από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Η Παραγγελιά» (1980) σε σκηνοθεσία Παύλος Τάσιος.

Ο Νίκος (Αντώνης Αντωνίου) μαζί με τον αδερφό του (Αντώνης Καφετζόπουλος), έναν φίλο τους (Γιώργος Ζορμπάς) και τις γυναίκες τους (Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου και Βίκυ Βανίτα), διασκεδάζουν σε κάποιο λαϊκό κέντρο. Εκεί θα γίνει μια παρεξήγηση, με αφορμή την «παραγγελιά» ενός τραγουδιού. Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας θα μετατραπεί σε αιματηρό επεισόδιο… Η ταινία περιγράφει τη γνωστή ιστορία του Νίκου Κοεμτζή με τη σφαγή τριών αστυνομικών μέσα σ? ένα νυχτερινό κέντρο για μια «παραγγελιά» το 1973. Περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από το φονικό, κατά τη διάρκειά του και έπειτα απ αυτό, μέχρι τη σύλληψη και τη δίκη των δραστών. Ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του ερμηνεία γι αυτό το γεγονός, αποδεικνύοντας ότι η ενέργεια του Κοεμτζή δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απελπισμένη αντίδραση κατά του συστήματος που τον καταπίεζε και στόχευε στην τελική του εξόντωση. Βραβεία Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1980: Καλύτερης ταινίας. Α΄ ανδρικού ρόλου (Αντώνης Αντωνίου). Μουσικής (Κυριάκος Σφέτσας). Μοντάζ (Γιάννης Τσιτσόπουλος). Ηχοληψίας (Ηλίας Ιονέσκο).

Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Νικήτας Τσακίρογλου, Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου, Γιώργος Κοτανίδης, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Ζορμπάς, Μενέλαος Ντάφλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 7/2 στις 22:00

«Μελβούρνη» (2014) σε σκηνοθεσία Νιμά Τζαβιντί

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού, που ζει στην Τεχεράνη και σκοπεύει να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, προκειμένου να συνεχίσουν και οι δύο τις σπουδές τους. Όμως, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, βρίσκονται μπλεγμένοι- παρά τη θέλησή τους- σε ένα τραγικό συμβάν.

Παίζουν: Πέιμαν Μοάντι, Νεγκάρ Τζαβαχεριάν, Μάνι Χαγκίγκι

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 7/2 στις 00:00

«Μαχητές των Δρόμων 8» (2017) σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν

*Star, Παρασκευή 7/2 στις 21:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ 

Ο Όσεαν ξανασυγκεντρώνει τη συμμορία του για μια σειρά διαρρήξεων στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να ξεχρεώσει τον Μπένεντικτ, τον οποίο λήστεψε στην προηγούμενη ταινία, αλλά και να κερδίσει το στοίχημα με έναν εκκεντρικό Γάλλο διαρρήκτη για το ποιος είναι ο καλύτερος ληστής του κόσμου.

Παίζουν:Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ

*OPEN, Παρασκευή 7/2 στις 21:00

«The Bachelor» (2016) σε σκηνοθεσία Αντώνης Σωτηρόπουλος

Ο Αντώνης Μπαμπούλας είναι ένας πετυχημένος εργολάβος γραφείου τελετών. Είναι ερωτευμένος με την Κατερίνα, την πανέμορφη κόρη ενός διάσημου καρδιοχειρουργού, του Αριστείδη, ο οποίος αντιτίθεται στη σχέση τους και την προοπτική οι δύο νέοι να παντρευτούν. Οι διαδικασίες του γάμου προχωράνε και η Κατερίνα καλεί τους κολλητούς του Αντώνη για ένα μικρό πάρτυ απο τα παλιά. Φυσικά όλα θα οδηγήσουν σε ένα παραδοσιακό Bachelor. Ένα Bachelor που απαιτεί μια νεκροφόρα πολύ αλκόολ και μια πόλη με πολλές αναμνήσεις. Μια γυναίκα με κόκκινο φόρεμα θα έρθει από το παρελθόν και θα… ταράξει τα νερά. Τα πράγματα σίγουρα δεν θα πάνε όπως θα περίμενε κανείς.

Παίζουν: Γιαννης Ζουγανελης, Γιαννης Τσιμιτσελης, Αποστόλης Τότσικας, Κατερίνα Γερονικολού, Τόνια Σωτηροπούλου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Αγορίτσα Οικονόμου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου

*ALPHA, Παρασκευή 7/2 στις 21:50

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σε σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Ο πρωταγωνιστής του sitcom «The King of Queens» Κέβιν Τζέιμς γίνεται υπέρβαρος σεκιουριτάς-σωτήρας, με απανωτές κρίσεις υπογλυκαιμίας και αμερικανοθρεμμένου ακαλαίσθητου χαβαλέ, ακατάλληλο για σκεπτόμενους αλλοεθνείς.

Παίζουν:Κέβιν Τζέιμς, Σίρλεϊ Νάιτ, Άνταμ Φεράρα.

*ANT1, Παρασκευή 7/2 στις 23:45

«Η Απόδραση» (2014) σε σκηνοθεσία Τζο Λιντς

Μετά από τέσσερα φριχτά χρόνια στα χέρια της ιαπωνικής μαφίας, μια γυναίκα αποφασίζει να στραφεί εναντίον του «αφεντικού» της. Ως αντίποινα, εκείνος στέλνει μια σειρά δολοφόνων για να βγάλουν από τη μέση την ίδια και την οικογένειά της.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Χιρογιούκι Γουατανάμπε, Λάουρα Σεπέδα.

*Open, Παρασκευή 7/2 στις 23:45