Και νέο “όχι” στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ακόμη μία φορά, το δικαστήριο της Αδριανούπολης αρνήθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Το μαρτύριο συνεχίζεται για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη , αφού για ακόμη μία φορά η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής τους, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες που είχε καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση και την απόσπασή τους στην Τουρκία, ώστε να διαθέτουν μόνιμο τόπο διαμονής.

Με πρόσφατη τροπολογία, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοι, Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης, υπηρετούν και επίσημα πλέον στην Αδριανούπολη, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς έχουν αποσπαστεί και θεωρούνται επισήμως μέλη της ελληνικής αποστολής στην Άγκυρα.

Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώχθηκε να αρθεί το επιχείρημα του τουρκικού δικαστηρίου ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αγνώστου διαμονής, και άρα ύποπτοι φυγής, επιχείρημα που είχε χρησιμοποιηθεί για την απόρριψη του αιτήματος της απελευθέρωσής τους.

Παρ’όλ’αυτά, το τουρκικό δικαστήριο δεν δέχθηκε για ακόμη μία φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους, παρατείνοντας έτσι την κράτησή τους  χωρίς να έχουν δικαστεί.
dikaiologitika.gr