5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με την Δευτέρα να βρίσκεται προ των πυλών, μην αγχώνεσαι για την επιστροφή στη δουλειά. Βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη και απόλαυσε λίγες ακόμα στιγμές ξεγνοιασιάς.

«Ο Φοιτητής: Η Ιστορία μιας Εξεγερμένης Γενιάς» (2011) σε σκηνοθεσία Santiago Mitre

Ο Ρόκε (Εστέμπαν Λαμότε) είναι ένας νέος φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, αλλά δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις επιδόσεις του στη σχολή. Πολιτικοποιείται σχεδόν αμέσως σε μία από τις αριστερές οργανώσεις, το κίνητρό του όμως δείχνει να είναι περισσότερο η προσέγγιση μίας όμορφης βοηθού καθηγήτριας , της Πάουλα (Ρομίνα Πάουλα), παρα ή ίδια η πολιτική.

Βραβεία: Ειδικό Βραβείο Επιτροπής (FESTIVAL DU FILM DE LOCARNO), Βραβείο FIPRESCI Καλύτερης Ταινίας- Α Ανδρικού Ρόλου (FESTIVAL DE CARTHAGENE), Βραβείο Καλύτερης Ταινίας- Καλύτερου Σεναρίου (FESTIVAL DE GUON), Βραβείο Κριτικών (FESTIVAL DE VALDIVIA)

Παίζουν: Esteban Lamothe, Romina Paula, Ricardo Felix

*ΕΡΤ3, Κυριακή 9/2 στις 22:30

«Baywatch» (2017) σε σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών. Ανάμεσά τους είναι και ο αλαζόνας πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι. Η σύγκρουση μεταξύ τους είναι εκρηκτική, αλλά τελικά θα αναγκαστούν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και απειλεί το μέλλον της παραλίας τους.

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Πριγιάνκα Τσόπρα, Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Πάμελα Άντερσον, Ντέιβιντ Χάσελχοφ

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 9/2 στις 21:00

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ο Κώστας, ένας νεαρός που εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κυρίου Περικλή, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Μια μέρα, θα βρεθεί στο δρόμο του η Μαίρη, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο Άγγλος αγαπημένος της. Αφού την σώζει, ο Κώστας πείθεται να υποδυθεί τον πλούσιο Άγγλο φίλο της, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει των αυστηρών αρχών πατέρα της Κυριάκο. Και ενώ στην αρχή πάνε όλα ρολόι, ο αδελφός της Μαίρης γίνεται η αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

*Star, Κυριακή 9/2 στις 21:00

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σε σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων, εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη, προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση. Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής. Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή. Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του. Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Alpha, Κυριακή 9/2 στις 21:00

«Πίσω από το παιχνίδι» (2015) σε σκηνοθεσία Πίτερ Λάντσεμαν

Η αληθινή ιστορία ενός λαμπρού νευροπαθολόγου ο οποίος ανακαλύπτει μια εγκεφαλική ασθένεια που εμφανίζεται σε παίχτες του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Προσπαθώντας να εγείρει τη δημόσια ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό και να προστατεύσει τους αθλητές, θα μπει σε τροχιά σύγκρουσης με ένα από τα πιο ισχυρά ιδρύματα του κόσμου.

Παίζουν: Γουιλ Σμιθ, Άλεκ Μπόλντουιν, Άλμπερτ Μπρουκς.

*Ant1, Κυριακή 9/2 στις 23:45