Κοπή βασιλόπιτας από τους εθελοντές του προγράμματος “Γίνε φίλος”

Κοπή βασιλόπιτας χθες Κυριακή 9.2.2020 από τους εθελοντές/ντριες του εθελοντικού προγράμματος «Γίνε φίλος» της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς. Δυστυχώς είχαμε αρκετές απουσίες λόγω ιώσεων, αλλά το κέφι και η καλή διάθεση ήταν εκεί. Τυχερός του φλουριού ο Θωμάς Μουσουλής. Καλή χρονιά με υγεία και κάθε ευτυχία σε όλες και όλους!

Οι εθελοντές/ντριές περνούν δύο ώρες κάθε εβδομάδα με παιδιά, εφήβους ή ενήλικες με αυτισμό ή με τις οικογένειές τους στο σπίτι ή έξω. Οι εθελοντές είναι άτομα κάθε ηλικίας (8+), ανεξαρτήτως φύλου, αξιόπιστα, φιλικά, συνεπή, ευαισθητοποιημένα και ορεξάτα να γνωρίσουν έναν «διαφορετικό» τρόπο σκέψης. Δεν είναι «ειδικοί» στον αυτισμό. Απλά μοιράζονται το χόμπι τους με το αυτιστικό άτομο π.χ. κάποιο άθλημα, πηγαίνουν στο σινεμά ή απλά μια βόλτα. Έτσι, βοηθούν ουσιαστικά το άτομο και την οικογένεια του.

Το αρχικό πρόγραμμα «Δράση ως φίλος» ξεκίνησε στην Καστοριά το 2008 έχοντας ως πρότυπο την εφαρμογή που έγινε στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου. Στο νομό μας οργανώθηκε και συντονίστηκε με μεγάλη επιτυχία μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 από την κ. Αμανατιάδου Κατερίνα, πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής, στα πλαίσια της εθελοντικής συνεργασίας της με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς.

Το πρόγραμμα συντονίζει η κ. Ξανθίππη Μπαλλή.