4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η κούραση της ημέρας είναι αρκετή για να σε κρατήσουν στο σπίτι σου. Γι’ αυτό κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε ποπ κορν και διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Πέντρο Νούλα» (2016) σε σκηνοθεσία Κάρολος Ζωναράς

Η ταινία αφηγείται τη δοκιμασία ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος έπειτα από ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα ξυπνάει και δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το όνομά του: Πέντρο Νούλα, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Με βάση αυτά, αλλά και με τη βοήθεια μιας διάσημης τραγουδίστριας, θα επιχειρήσει την αναζήτηση της ταυτότητάς του, για να εμπλακεί σε μια εφιαλτική περιπέτεια και να βρεθεί αντιμέτωπος με την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού του.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κatia Leclerc O’ Wallis, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Αθηνά Παππά, Μελέτης Γεωργιάδης.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 11/2 στις 22:00

«Χόμπιτ: ‘Eνα Αναπάντεχο Ταξίδι» (2012) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί στις περιπέτειές του τον Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων…

Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα… το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες… Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κεν Στοτ.

*Open, Τρίτη 11/2 στις 21:00

«Eνα Ήσυχο Μέρος» (2018) σε σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκι

Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει μετά την κατάληψη της γης από φονικά εξωγήινα όντα. Οι εξωγήινοι δολοφόνοι αναζητούν τα θύματά τους με βάση τον ήχο, στον οποίο επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ζουν σιωπηλά διαφορετικά θα γίνουν τα επόμενα θύματα των τρομερών πλασμάτων που εμφανίζονται με τον παραμικρό ήχο!

Παίζουν: Τζον Κραζίνσκι, Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 11/2 στις 23:00

«Το κορίτσι του τρένου» (2016) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Κάθε μέρα, στο τρένο καθοδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο τώρα ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγα τετράγωνα παρακάτω, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Μια μέρα, περνώντας με το τρένο μπροστά από το σπίτι τους, η Ρέιτσελ θα δει κάτι που αλλάζει όλα όσα πίστευε για το άγνωστο αυτό ζευγάρι. Όταν η γυναίκα εξαφανιστεί, η Ρέιτσελ θα αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως σχετίζεται με την εξαφάνισή της με κάποιο τρόπο…

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο

*STAR, Τρίτη 11/2 στις 23:20