Δέκα ευρώ… έκαστος για τις νέες ταυτότητες – Θα “κατεβαίνουν” και στο κινητό μέσω εφαρμογής

Στο κινητό μέσω μιας app θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες και έτσι θα μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές με τις κρατικές υπηρεσίες χωρίς γραφειοκρατία και «ουρές».

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star αναφέρεται ότι η νέες ταυτότητες που θα είναι διαθέσιμες από το 2021, θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες, θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία κατόχου, έναν αριθμό και ενσωματωμένη την ηλεκτρονική υπογραφή.

Πώς θα είναι όμως η… πολυσυζητημένη ψηφιακή ταυτότητα;

  • Θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα,
  • Θα έχει μόνον έναν αριθμό: τον ΑΦΜ,
  • Θα διαθέτει ηλεκτρονικό τσιπ,
  • Θα έχει έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου και
  • Θα ενσωματώνει την ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου.

ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ…ΚΙΝΗΤΟ

Τη νέα ψηφιακή ταυτότητα θα μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό σας μέσω μιας μόνο εφαρμογής, για να μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί από όπου κι αν βρίσκεται να υπογράφει ψηφιακά τις συναλλαγές του με το δημόσιο ή τις τράπεζες.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 

«Με τις προδιαγραφές του νέου διαγωνισμού θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη, θα απλοποιηθούν οι συναλλαγές με το κράτος και θα αυξηθεί η ασφάλεια στην ταυτοποίηση του πολίτη» δηλώνει στο Star o Λεωνίδας Τουγιανίδης, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και ασφάλειας δικτύων, γενικός  διευθυντής Forthnet Eλλάδος.

26 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνθηκε σε 26 εταιρίες του εξωτερικού που μπορούν να υλοποιήσουν ένα έργο αξίας 515 εκατ. ευρώ! Η συμμετοχή των πολιτών, για να πάρουν στα χέρια τους την ταυτότητα, θα είναι περίπου 10 ευρώ. Η καλύτερη προσφορά θα κερδίσει, ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 Μαρτίου.

Star