Οι Πρόσκοποι Καστοριάς για τον Θανάση Κριτέλα

Ένας Πρόσκοπος αλλιώτικος απ’τους άλλους. Ένας Ακέλας, που έμοιαζε με τον γίγαντα των παραμυθιών στα παιδιά! Ο Θανάσης Κριτέλας, γινόταν πιο παιδί κι απ’ τα Λυκόπουλα του. Έμοιαζε με εφευρέτη με αυτά τα μεγάλα χρυσά γυαλιά και τα φουντωτά μαλλιά του! Ήταν ο “εφευρέτης” των πρώτων κατασκηνώσεων λυκοπούλων στην Καστοριά, ήταν ο καλύτερος εφευρέτης των παραμυθένιων κόσμων που ένα μικρό παιδί, ένας μικρός Πρόσκοπος, μπορεί να θυμάται σε όλη του τη ζωή!

Ήταν ο “Ιπποπόταμος”!

Ο “Αρχηγός” για κάποιους, ο μανιώδης θεατής ταινιών για κάποιους άλλους, ένας “υπολογιστάκιας” που έπαιζε tetris σε ασπρόμαυρες οθόνες υπολογιστών πριν καν μάθουμε τι είναι υπολογιστής!

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε Προσκοπική Εκδήλωση, ήταν πριν 3 περίπου χρόνια! Είχε μόλις μάθει πως η ομάδα των Προσκόπων ξεκινάει ξανά τη λειτουργία της! Για δώρο, έφερε ένα χειροποίητο ανεμολόγιο από αυτά που μόνο αυτός ήξερε να φτιάχνει.
“Για να φυσάει πάντα καλός άνεμος στην ομάδα…”

Ο Θανάσης, δεν είναι πλέον μαζί μας.

Επέστρεψε στην δημιουργό. Εκεί, είναι βέβαιο πως θα κάνει τις ωραιότερες κατασκηνώσεις ενώ φωνάζοντας “Πάντα” – “Πάντα” – “Πάντα”, θα μαζέψει γύρω του πολλούς καλούς φίλους και αδελφούς.

Το ” Τραγούδι του Αποχωρισμού” για τον Θανάση, σήμερα στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καστοριά.