Φορολοταρία: Με bonus αυτοκίνητα και έως 50 φορές περισσότερα χρήματα

Η φορολοταρία της ΑΑΔΕ αλλάζει πρόσωπο καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να κάνει ολικό ρεκτιφιέ στην διαδικασία καταστρώνοντας σενάρια για έξτρα bonus.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει έξτρα κίνητρα για την χρήση πλαστικού ή ηλεκτρονικού χρήματος μέσω ριζικών αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ.

Ειδικά για τη φορολοταρία το πρόβλημα που έχουν διαπιστώσει στο υπουργείο Οικονομικών είναι το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ είναι μικρό, δίνεται κάθε μήνα σε λίγους μόλις 1.000 φορολογούμενους σε σύνολο 9 εκατ. φυσικών προσώπων και δεν δελεάζουν τους φορολογούμενους για να πληρώνουν με κάρτες.

Οι όποιες ρυθμίσεις για τις αλλαγές στην φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι για τις αλλαγές στη φορολοταρία προβλέπει μεταξύ άλλων:

Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα τα οποία όμως θα δίνονται σε λιγότερους τυχερούς. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να κληρώνονται 100 υπερτυχεροί που καθένας θα κέρδιζε κάθε μήνα το ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι κληρώσεις θα μπορούσαν να γίνονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, αντί για κάθε μήνα θα μπορούσαν να γίνονται ανά δίμηνο και τα έπαθλα να είναι ακόμη μεγαλύτερα της τάξης 50.000 ευρώ.

Μια φορά τον χρόνο, για παράδειγμα την Πρωτοχρονιά να διενεργείται μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

Να δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως αυτοκίνητα.