8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η παρασκευή είναι εδώ! Γιαυτό κάλεσε την παρέα σου, διαλέξτε μια από τις παρακάτω ταινίες και απολαύστε το υπόλοιπο της βραδιάς σας.

«Peppermint» (1999) σε σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας

Ο Στέφανος, ένας 45άχρονος μηχανικός αεροσκαφών θυμάται την παιδική του ηλικία, όταν έπειτα από χρόνια πάει στη γιορτή ενός παλιού του συμμαθητή. Θυμάται πώς αγάπησε τα αεροπλάνα, καθώς και την πρώτη του αγάπη, τη Μαρίνα, με την οποία χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στην εφηβεία. Η γιορτή αυτή και οι αναμνήσεις που ξαναζωντάνεψαν μέσα του, θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση της αγαπημένης του 30 χρόνια μετά. Τελικά, ο Στέφανος συναντά, στο θάνατο της μητέρας του, τη Μαρίνα. Σίγουρα έχουν πάρα πολλά να πουν. Μια συγκινητική κομεντί. Μια ταινία αναμνήσεων, με φόντο τη δεκαετία του 1960. Το σενάριο είναι σαν να ξεφυλλίζεις κάποιο οικογενειακό άλμπουμ και από κάθε φωτογραφία να θυμάσαι σκηνές, ήχους και μυρωδιές της εποχής, που εσύ μεγάλωνες. Στη μνήμη μας όμως, δεν μένουν μόνο οι σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Απλές και καθημερινές καταστάσεις καταγράφονται επίσης, βαθιά στο μυαλό μας και επιστρέφουν, μέσα από το φίλτρο του χρόνου, φέρνοντάς μας μια γλυκόπικρη γεύση σαν το Peppermint.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Άννυ Λούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Γεροντιδάκης-Σεμπεταδέλης, Τάσος Παλαντζίδης, Σοφία Φιλιππίδου, Νατάσα Μανίσαλη, Μαρία Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 14/2 στις 22:00

«Παιχνίδια του έρωτα» (2013) σε σκηνοθεσία Valérie Donzelli – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο πατέρας της Σιλβιά, που την έχουν τάξει στον Ντοράντ, της επιτρέπει να γνωρίσει τον μνηστήρα της, υποδυόμενη την υπηρέτριά της, Λιζέτ, η οποία θα παίξει τον ρόλο της αφεντικίνα της. Όταν ο Ντοράντ εμφανίζεται επίσης υποδυόμενος τον βαλέ του Αρλεκέν ο οποίος έχει πάρει τη θέση του αφέντη του, τα ζευγάρια πιάνονται στην ίδια τους την παγίδα, υπό το βλέμμα του καλοπροαίρετου πατέρα που το διασκεδάζει. Μέσα απ’αυτό το παιχνίδι των συγκρούσεων, οι πρωταγωνιστές φτάνουν στο σημείο να χαθούν μέσα στην ίδια τους την πλεκτάνη.

Παίζουν: Alexandre Pavloff, Léonie Simaga, Suliane Brahim

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 14/2 στις 00:00

«Το Ημερολόγιο» (2004) σε σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτη

Σε ένα γηροκομείο τη σήμερον ημέρα, ένας ηλικιωμένος άντρας ονόματι Ντιούκ (Τζέιμς Γκάρνερ) αρχίζει να διαβάζει μία ρομαντική ιστορία από το ημερολόγιό του σε μία ηλικιωμένη ασθενή του γηροκομείου (Τζίνα Ρόουλαντς).Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά το 1940. Στην πόλη Σίμπρουκ Άιλαντ της Νότιας Καρολίνα, το χωριατόπαιδο Νόα Κάλουν (Ράιαν Γκόσλινγκ) γοητεύεται από την δεκαεφτάχρονη κληρονόμο Άλι Χάμιλτον (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) όταν τη βλέπει για πρώτη φορά σε ένα καρναβάλι. Οι δυο τους μοιράζονται ένα ειδυλλιακό έρωτα του καλοκαιριού. Ο Νόα πηγαίνει την ΆΛι σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο της εξηγεί ότι σκοπεύει να το αγοράσει για αυτούς. Αργότερα το απόγευμα, η Άλι του ζητά να κάνουν έρωτα, αλλά τους διακόπτει ο φίλος του Νόα, Φιν (Κέβιν Κόνολι) με τα νέα ότι οι γονείς της Άλι έχουν βάλει την αστυνομία να την ψάχνει. Όταν η Άλι και ο Νόα επιστρέφουν στην έπαυλη των γονιών της, αυτοί της απαγορεύουν να ξαναδεί τον Νόα, τον οποίο αποκαλούν “σκουπίδι, σκουπίδι, σκουπίδι”. Η Άλι και ο Νόα χωρίζουν και η μητέρα της Άλι της ανακοινώνει ότι η οικογένεια θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Τσάρλεστον. Αλλά υπάρχει ο πόλεμος και πολλά ακόμη που θα συμβούν μέχρι να φθάσουμε στο σήμερα.

Παίζουν:Τζίνα Ρόουλαντς, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζέιμς Γκάρνερ.

*Open, Παρασκευή 14/2 στις 21:00

«Αν…» (2012) σε σκηνοθεσία Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας να καθορίσει όλη μας τη ζωή; Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας, του Δημήτρη. –  Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα… Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα, το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα; –  Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά. Η βασική διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει. Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Ακύλας Καραζήσης.

*Alpha Παρασκευή 14/2 στις 21:50

«Χωρίς διέξοδο» (2016) σε σκηνοθεσία ‘Ιραν Κρίβι

Μετά από μια ληστεία με άσχημη κατάληξη, ο Κάσεϊ Στέιν βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αδίστακτης συμμορίας με επικεφαλής τον αρχιμαφιόζο Χάγκεν. Ο Κάσεϊ έκλεψε ένα πολύτιμο φορτίο, το οποίο ανήκει στον Χάγκεν και δεν θα σταματήσει να τον κυνηγά μέχρι να το πάρει πίσω. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, ο Κάσεϊ επικοινωνεί με το πρώην αφεντικό του, τον διακινητή ναρκωτικών Γκρέραν, στον οποίο αναθέτει την προστασία της κοπέλας του, Τζούλιετ, η οποία είναι άρρωστη και για χάρη της ο Κέισι ανέλαβε την παράνομη δουλειά ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα για την επείγουσα επέμβασή της. Μια γεμάτη αδρεναλίνη καταδίωξη θα ξεκινήσει για τον Κάσεϊ στις λεωφόρους της Γερμανίας, σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσει τον έρωτα της ζωής του πριν να είναι πολύ αργά…

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονι Χόπκινς

*STAR, Παρασκευή 14/2 στις 21:00

«Ο Σωματοφύλακας» (1993) σε σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Ο Φρανκ Φάρμερ πιστεύει στον απόλυτο έλεγχο. Στην πραγματικότητα, η καριέρα του εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Ο Φρανκ είναι ένας πρώτης τάξης σωματοφύλακας – ίσως ο καλύτερος που υπάρχει. Παλαιότερα ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αφιερώνοντας τη ζωή του στην προστασία δύο Αμερικανών προέδρων και πολλών άλλων πανίσχυρων «πελατών». Ο Φρανκ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρέιτσελ Μάρον. Η Ρέιτσελ είναι αστέρι της ποπ, που η καριέρα της έχει φτάσει στα ύψη. Όμως, παράλληλα με την επιτυχία, έχει μάθει να συμβιώνει με τις… συνηθισμένες «παγίδες» του επαγγέλματος: έναν σκληρό μάνατζερ, έναν δολοπλόκο υπεύθυνο Τύπου, εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν αλλά και κάποιους που δεν τη συμπαθούν ιδιαίτερα. Στην πραγματικότητα, εδώ και αρκετό καιρό, η Ρέιτσελ δέχεται απειλητικά γράμματα από ένας αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Έτσι αποφασίζει να προσλάβει σωματοφύλακα και ο Φρανκ Φάρμερ αποτελεί την ιδανική επιλογή. Αστυνομικό σασπένς και ρομαντισμός σε μια χολιγουντιανή περιπέτεια που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία Η Γουίτνεϊ Χιούστον τραγουδά μοναδικά το «I will always love you».

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Γκάρι Κεμπ, Μπιλ Κομπς, Ραλφ Γουέιτ

*Star Παρασκευή 14/2 στις 23:10

«Kill Bill: Volume 1» (2003) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Πρωταγωνίστρια η Νύφη η οποία μετά από τέσσερα χρόνια ξυπνάει στο νοσοκομείο από κώμα εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον του Μπιλ, πρώην εργοδότη της και της παλιάς της ομάδας, αφήνοντας πίσω πληθώρα πτωμάτων. Σχεδιασμένο ως φόρος τιμής στις ταινίες με πολεμικές τέχνες, τα Spaghetti Western και τις ταινίες με Σαμουράι και με την κεντρική ηρωίδα να φοράει την ίδια στολή που φορούσε ο Μπρους Λι στην ταινία Το παιχνίδι του θανάτου, ο Κουέντιν Ταραντίνο στήνει μια εντυπωσιακά στυλιζαρισμένη ταινία με σκηνές βίας που μαγνητίζουν το μάτι. Με τέλεια χορογραφημένες σκηνές μάχης και δράσης που αγγίζουν τα όρια του cult και με πετυχημένο συνδυασμό διαφορετικών τρόπων κινηματογράφησης, καθώς και έντονη επίδραση και αναφορές στο ασιατικό σινεμά, η ταινία είναι το πιο εντυπωσιακό και γυαλιστερό περιτύλιγμα που έχει γυριστεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Κάρανταϊν, Ντάριλ Χάνα, Λούσι Λιού

*Open Παρασκευή 14/2 στις 23:30

«Καράτε Κιντ» (2010) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Ζούαρτ

Η πλοκή του ριμέικ της δημοφιλούς περιπέτειας διαδραματίζεται στην Κίνα όπου μετακομίζει ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ μαζί με τη μητέρα του. Ο μικρός πρωταγωνιστής θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο καινούργιο του περιβάλλον μέχρι τη στιγμή που ο Κύριος Χαν που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου θα αρχίσει να τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του.

Παίζουν: Τζέιντεν Σμιθ, Τζάκι Τσαν, Ταράτζι Π. Χένσον.

*Ant1 Παρασκευή 14/2 στις 23:45