Ο Γιώργος Τράγκας για το ταξίδι του στην Καστοριά

Από την Παρασκευή το πρωί έκοβα βόλτες στη Βόρειο Ελλάδα, κοντά στα σύνορα. Στην αρχή πήγα στην Έδεσσα και μετά στην Καστοριά. Εκεί στο χωριό Νησί άνοιξα ένα εκκλησάκι που το λένε : «Παναγία η Μακεδονησιώτισσα».

Μετά πήγα στην Καστοριά μέσω Κλεισούρας από Αμύνταιο και Νυμφαίο για να δω φίλους μου γουνοποιούς. Τόσο στην Έδεσσα, όσο και στην Καστοριά δεν έχουν δει ακόμα την ανάπτυξη του κου Μητσοτάκη. Δύο πανέμορφοι, ευλογημένοι τόποι με καταρράκτες και λίμνες, όπως και οι γύρω περιοχές, που δεν έχουν αισθανθεί καθόλου τα οικονομικά μέτρα της νέας κυβέρνησης. Στην Έδεσσα η αγορά είναι χειρότερη από πέρσι, ο δήμαρχος βάζει άκομψα κολωνάκια παντού, αλλά η αγορά δεν τονώνεται.

Στην Καστοριά οι γουναράδες έχουν πολλά προβλήματα, μιλάμε για 1200 επιχειρήσεις που θα έπρεπε και αυτή η κυβέρνηση να σκύβει πάνω σε αυτά τα προβλήματα το κεφάλι αλλά δεν το κάνει. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα γούνας και δερμάτινων ειδών σε όλο τον κόσμο.

Μιλάμε για μια πανέμορφη πόλη που θα έπρεπε να έχει εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό όλο το χρόνο. Και όμως την αφήνουν να φθίνει.Το χειρότερο πρόβλημα για τις εκατοντάδες οικογένειες των γουναράδων δεν είναι η δράση των ακτιβιστών, είναι η φορολογία του μνημονίου και η έλλειψη ενδιαφέροντος του αθηνοκεντρικού κράτους.