Γνωστό ποτό κατηγορήθηκε για ασέβεια κατά του Χριστιανισμού

Η φήμη του λικέρ αλλά και η εντατική χρήση που έχει, αντικαθιστά τον θρησκευτικό χαρακτήρα του συμβόλου, αποφάνθηκε το δικαστήριο

Προστασία στο λογότυπο του γνωστού λικέρ Jaegermeister έδωσε δικαστήριο στην Ελβετία, καθώς στο λογότυπο της η εταιρεία απεικονίζει ένα ελάφι με ένα σταυρό ανάμεσα στα κέρατα του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το σύμβολο αυτό είναι απίθανο να προσβάλλει τους χριστιανούς και τη θρησκεία τους.

Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την άρνηση της Ελβετικής Υπηρεσίας Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας να προστατεύσει το λογότυπο της εταιρείας, για μετέπειτα χρήση του σε αγαθά και υπηρεσίες.

Η φήμη του λικέρ αλλά και η εντατική χρήση που έχει, αντικαθιστά τον θρησκευτικό χαρακτήρα του αμφισβητούμενου συμβόλου, αποφάνθηκε το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Reuters.

«Το μέσο αίσθημα των χριστιανών δεν θα προσβληθεί από το λογότυπο» σημείωσε το δικαστήριο. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό εάν κάποια χριστιανική ομάδα είχε παραπονεθεί.

Το λογότυπο Jaegermeister, που χρησιμοποιείται από το 1935, βασίζεται στον θρύλο του Hubertus, του προστάτη – άγιο των κυνηγών, ο οποίος έγινε χριστιανός ιεραπόστολος αφού συνάντησε ένα υπέροχο λευκό ελάφι με ένα λαμπερό σταυρό ανάμεσα στα κέρατα του, σχολίασε η εταιρεία.

newmoney