4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη και τι καλύτερο από το να χαλαρώσεις στο σπίτι σου παρέα με μια καλή ταινία; Δείτε αναλυτικά τις ταινίες για σήμερα:

« Η αλήθεια» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέϊμς Βάντερμπιλτ

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική κι έλεγχο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ράδερ παρουσίασε αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε χρησιμοποιήσει «μέσον» για να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974. Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες κι έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους και το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004. Λίγο μετά όμως, η εκπομπή και οι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφά τους απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία, με αποτέλεσμα να χάσουν τις δουλειές τους. Πώς κατέληξε όλη η προσοχή στους δημοσιογράφους αντί για την ιστορία; Γιατί οι γραμματοσειρές και οι σημειώσεις των εγγράφων ξαφνικά ήταν πιο σημαντικές από το ερώτημα εάν ο Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να μην εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία; Έχει αλλάξει άραγε η δημοσιογραφική ακεραιότητα θεμελιωδώς σε όλα τα δελτία ειδήσεων;

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Ελίζαμπεθ Μος, Μπρους Γκρίνγουντ, Στέισι Κιτς

*ΕΡΤ1, Τρίτη 18/2 στις 21:20

«Στρέλλα» (2009) σε σκηνοθεσία Πάνος Κούτρας

O Γιώργος αποφυλακίζεται έπειτα από 14 χρόνια εγκλεισμού για έναν φόνο που διέπραξε σ’ ένα μικρό χωριό στην ελληνική επαρχία. Περνάει το πρώτο του βράδυ σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή εκδιδόμενη τρανσέξουαλ. Θα περάσουν τη νύχτα μαζί και πολύ σύντομα θα ερωτευτούν. Το παρελθόν όμως, στοιχειώνει τον Γιώργο. Με τη Στρέλλα στο πλευρό του, θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα διέξοδο.

Παίζουν: Μίνα Ορφανού, Γιάννης Κοκκιασμένος, Μίνως Θεοχάρης, Μπέτυ Βακαλίδου, Άκης Ιωάννου, Αργύρης Καβίδας, Κώστας Σιραδάκης, Γιώργος Μάζης

*ΕΡΤ2, Τρίτη 18/2 στις 22:00

«Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» (2013) σε σκηνοθεσία Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ.

Μετά το πρώτο μέρος του περιπετειώδους ταξιδιού τους, ο Μπίλμπο Μπάγκινς παρέα με τον Γκάνταλφ και τους δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπη, συνεχίζουν το ταξίδι τους ανατολικά, αντιμετωπίζοντας νέους κινδύνους Αυτή τη φορά καλούνται να διεκδικήσουν το Βουνό της Μοναξιάς από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή.

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ.

*Open, Τρίτη 18/2 στις 21:00

«Collateral: Η Διαδρομή» (2004) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πίτερ Μπεργκ

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 18/2 στις 23:00