6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας και είναι η ιδανική μέρα για να ξεκουραστείς και να γεμίσεις μπαταρίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Τι καλύτερο από το να διαλέξεις μια από τις παρακάτω και να χαλαρώσεις μπροστά από την μικρή οθόνη.

«Συνταγματάρχης Ρεντλ» (1985) σε σκηνοθεσία Ίστβαν Ζάμπο

O Άλφρεντ Ρεντλ, ένα αγόρι φτωχικής καταγωγής, με παρέμβαση του αυτοκράτορα Φραντς Γιόζεφ, εισάγεται στη στρατιωτική ακαδημία. Εκεί, διακρίνεται για τις ικανότητές του και την πίστη του στο στέμμα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, αλλά παράλληλα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να αναρριχηθεί στην ιεραρχία. Αναπτύσσει στενές σχέσεις με τον αριστοκράτη συνάδελφό του Κούμπινι, αποκρύπτοντας την ταπεινή καταγωγή του. Πιστός στους Αψβούργους κι ενώ η αντίδραση των Μαγιάρων στην αυτοκρατορία μεγαλώνει, ο Ρεντλ κερδίζει την εύνοια των ανωτέρων του στο μέτωπο της Ρωσίας, και δένεται στο άρμα του δολοπλόκου αρχιδούκα Φραντς Φέρντιναντ. Ο Ρεντλ, στηρίζει τον αρχιδούκα στην προσπάθειά του για πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας, στήνοντας διάφορες πλεκτάνες εναντίον των συναδέλφων του αντιπάλων στην κούρσα της ιεραρχίας. Ενώ το τέλος της αυτοκρατορίας πλησιάζει και ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, ο Ρεντλ θα έλθει αντιμέτωπος με τον μηχανισμό που ο ίδιος οικοδόμησε.

Παίζουν: Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Άρμιν Μίλερ Σταλ, Χανς Κρίστιαν Μπλεχ, Γκούντρουν Λάντγκριμπ, Γιαν Νίκλας, Λάσλο Μενσάρος, Άντρας Μπάλιντ, Ντοροτία Ούντβαρος, Τάμας Μάγιορ, Ρόμπερτ Ράτονι, Κάρολι Επέριες, Ίβα Ζάμπο, Λάσλο Γκάλφι, Γκάμπορ Σβίντρονι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 19/2 στις 22:00

«Abduction» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Όταν αρχίζει να υποψιάζεται ότι οι άνθρωποι που τον μεγάλωσαν δεν είναι οι πραγματικοί του γονείς, ο 17χρονος Νέιθαν τους βλέπει να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του. Προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια, τρέπεται σε φυγή καταδιωκόμενος από το FBI και μια ομάδα αδίστακτων δολοφόνων.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα.

*Open, Τετάρτη 19/2 στις 21:00

«Πάθος για Εκδίκηση» (2019) σε σκηνοθεσία Τομ Σελ

Η Κάθι είναι μια διευθύντρια σχολείου που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της. Στις διακοπές της γνωρίζεται με τον 18χρονο Ίαν και περνά μαζί του μια σύντομη ερωτική περιπέτεια. Επιστρέφοντας όμως στο σχολείο της, η Κάθι διαπιστώνει πως η γνωριμία της με τον Ίαν δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο Ίαν ήρθε επίτηδες με μεταγραφή στο σχολείο της για να εκδικηθεί αυτή και την κόρη της, επειδή πιστεύει πως η Κάθι είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της δικής του οικογένειας και το θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Τζίνα Χόλντεν, Τζέσικα Μπέλκιν, Μίτσελ Χογκ,  κ.ά

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 19/2 στις 23:00

«Ο Προστάτης» (2012) σε σκηνοθεσία Boaz Yakin

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν. Όταν θα καταλάβει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί η Μέι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

Παίζουν: Jason Statham(Luke Wright), Catherine Chan(Mei), Robert John Burke(Captain Wolf), James Hong(Han Jiao)

*Open, Τετάρτη 19/2 στις 23:15

«Dracula Untold» (2014) σε σκηνοθεσία Γκάρι Σορ

Βρισκόμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει μια παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς. Η ανησυχία του Βλαντ αφορά ειδικά τους Τούρκους, οι οποίοι  συνεχίζουν να επεκτείνονται επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη βρίσκουν στο πέρασμά τους. Όταν ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για να δημιουργήσει ένα νέο στρατό, ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα παραδώσει τον γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε μια φοβερή δύναμη, που θα του επιτρέψει να προστατέψει το αγαπημένο του βασίλειο και την οικογένειά του από τους Τούρκους, με αντάλλαγμα όμως  την ψυχή του…

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ντομινίκ Κούπερ, Σάρα Γκαντόν, Σαμάνθα Μπαρκς, Τσαρλς Ντανς

*Star, Τετάρτη 19/2 στις 23:20

«Snowpiercer» (2013) σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο

Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ

*Alpha, Τετάρτη 19/2 στις 00:00