5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν είσαι vegan και δεν βγεις να τσικνίσεις ή το τσίκνισες το μεσημέρι, βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε το υπόλοιπο της βραδιάς σου.

«Η Τέλεια Ομορφιά» (2013) σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο

Ρώμη, εν μέσω μεγαλοπρεπούς θέρους. Τουρίστες συρρέουν στον λόφο Γιανίκουλουμ. Ένας Ιάπωνας καταρρέει από την πολλή ομορφιά. Ο Τζεπ Γκαμπαρντέλα, ένας εμφανίσιμος 65άχρονος άντρας με ακαταμάχητη γοητεία, απολαμβάνει την κοινωνική ζωή της πόλης. Επιτυχημένος δημοσιογράφος και αμετανόητος γόης, είχε γράψει στα νιάτα του ένα μυθιστόρημα που του εξασφάλισε ένα λογοτεχνικό βραβείο και τη φήμη του καταπιεσμένου καλλιτέχνη. Παρευρίσκεται σε κοσμικά δείπνα και πάρτι, όπου το λαμπερό του πνεύμα και η ευχάριστη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Κάνει βόλτα στην πόλη με τη μαγική Ιστορία, μπαινοβγαίνει στα ομορφότερα σπίτια που στέγασαν και καθόρισαν τις Τέχνες, με την ίδια ευκολία που περνά το βράδυ του στο στριπτιζάδικο ενός παλιού φίλου, πηγαίνει σε ξέφρενα πάρτι που διαρκούν ώς το ξημέρωμα και διοργανώνει, ως τέλειος οικοδεσπότης, συγκεντρώσεις στο μοναδικό σπίτι του με το μπαλκόνι που αγγίζει το Κολοσσαίο. Είναι φίλος των Τεχνών και των Γραμμάτων, καθώς και των ανθρώπων που τα δημιουργούν, τα σχολιάζουν ή τα εμπορεύονται. Ταυτόχρονα, είναι ένας άντρας στο τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του, που νιώθει το χρόνο να τον πιέζει να αξιολογήσει όσα πέρασε κι όσα κατάφερε έως τώρα. Καμουφλάρει τη δυσφορία του με κυνισμό, που τον κάνει να βλέπει τον κόσμο με πικρόχολο σαρκασμό. Κουρασμένος από τον τρόπο ζωής του, ο Τζεπ ονειρεύεται να ξαναπιάσει το γράψιμο, στοιχειωμένος από τις αναμνήσεις ενός νεανικού έρωτα. Θα τα καταφέρει όμως; Μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά αποστροφή του για τον εαυτό του και τους άλλους σε μια πόλη της οποίας η εκθαμβωτική ομορφιά παραλύει; Ο μοναδικός Πάολο Σορεντίνο («This Must Be the Place», «Il Divo») αιχμαλωτίζει, με τον περίτεχνο φακό του, τον ηδονικό αλλά και παρακμιακό τρόπο ζωής των πλούσιων και διάσημων Ρωμαίων σε μια ταινία φόρο τιμής στο έργο του Φελίνι.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι, Κάρλο Μπουκιρόσο, Πάμελα Βιλορέζι, Γαλατέα Ράντζι, Φράνκο Γκρατσιόζι, Ιάια Φόρτε.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/2 στις 22:00

«Ζωντανός Θρύλος» (2007) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Ο Ρόμπερτ Νέβιλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, που προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, ο οποίος έγινε η αιτία εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Νέβιλ, που για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη ίσως και στον κόσμο, ζει μόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη, με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Σαμ. Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Καμία έκκλησή του, όμως, δεν βρίσκει απάντηση. Όμως, παρά τα αντίθετα σημάδια δεν είναι μόνος… Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος. Ίσως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Νέβιλ προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, αρχίζει και τρελαίνεται, ενώ και ο χρόνος τελειώνει…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν

*Open, Πέμπτη 20/2 στις 21:00

«Momentum» (2015) σε σκηνοθεσία Στίβεν Καμπανέλι

Η Άλεξ, μια μυστηριώδης γυναίκα με παρελθόν σε μεγάλες κλοπές, πείθεται από τον πρώην συνεργάτη της να αναλάβει μια τολμηρή τελευταία αποστολή. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι η κλοπή διαμαντιών που της ανέθεσαν είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου.

Παίζουν: Όλγκα Κουριλένκο, Τζέιμς Πιουρφόι, Μόργκαν Φρίμαν.

*Open, Πέμπτη 20/2 στις 23:00

«Ο Χιονάνθρωπος» (2017) σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον

Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέι Κ. Σίμμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάρλοτ Γκένσμπουργκ, Κλόι Σεβινί, Βαλ Κίλμερ.

*Star, Πέμπτη 20/2 στις 23:30

«The Free World» (2016) σε σκηνοθεσία Τζέισον Λιου

Έχοντας εκτίσει την εικοσαετή ποινή του για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ, ο Μο Λάντι προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στη νέα του ζωή και δένεται συναισθηματικά με μια μυστηριώδη γυναίκα με τραυματικό παρελθόν.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Οκτάβια Σπένσερ.

*Alpha, Πέμπτη 20/2 στις 00:00