Στο 42ο River Party θα καταλάβεις τι θα πει hip-hop με τον ΛΕΞ

– Φοβούνται πως δε θα ‘χω τι να πω –

Από τα Βόρεια Αστέρια στα Ανάποδα Καπέλα και από εκεί στο “Ταπεινοί και Πεινασμένοι” που τον καταξίωσε στη συνείδηση του κόσμου ως έναν solo artist που έχει πραγματικά κάτι να πει, ο ΛΕΞ πάντα εσωστρεφής και ταπεινός, είναι από εκείνους τους ράπερς που γεμίζουν χώρους με μία απλή ανακοίνωση.

Με παρακαταθήκη το 2ΧΧΧ και το single του ‘Τίποτα στον κόσμο, έρχεται στην σκηνή του 42ου River Party.

O ΛΕΞ δεν είναι αυτό που λέμε καινούργια υπόθεση. Η ελληνική χιπ-χοπ τον γνώρισε 20 ολόκληρα χρόνια πριν ως μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Βόρεια Αστέρια πλάι στον Τζαμάλ, τον Μικρό Κλέφτη, τον Mondi και τον Ζήνωνα αλλά και από τα Ανάποδα Καπέλα το rap ντουέτο με τον Μικρό Κλέφτη. Το 2010 τα Βόρεια Αστέρια βγάζουν την τελευταία του δουλειά και έκτοτε ο ΛΕΞ αφιερώνεται στη σόλο πορεία του.

Ο ΛΕΞ γράφει στίχους και beats εκεί όπου γεννήθηκε ούτως ή άλλως η μουσική που υπηρετεί. Στους δρόμους. Στον πυκνό αστικό ιστό. Κάτω από τις εργατικές πολυκατοικίες, δίπλα στους καμμένους κάδους, πατώντας τα αποτσίγαρα. Η μουσική του είναι η μουσική του αστικού περιθωρίου που δεν μιλάει για τα υψηλά, για τα μεγάλα σχήματα, για το σύμπαν εκεί έξω. Μιλάει για τους απλούς ανθρώπους, για την κάνναβη, τις αφραγκίες, τη μικροπαραβατικότητα. Μιλάει κυρίως σε α’ ενικό. Προτάσσει τα βιώματά του.