Εβδομάδα πληρωμών: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα

Στις 25 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Μαρτίου 2020. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων στα Ταμεία.

Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2020 σε όλα τα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ).

Πιο αναλυτικά οι συντάξεις του Δημοσίου θα πληρωθούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. οι υπόλοιπες ημερομηνίες έχουν ως εξής:

– συντάξεις Μαρτίου του ΙΚΑ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

– συντάξεις Μαρτίου του ΝΑΤ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

– συντάξεις Μαρτίου του ΟΑΕΕ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

– συντάξεις Μαρτίου του ΟΓΑ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

– συντάξεις Μαρτίου του ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

-των υπολοίπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαρτίου 2020 θα καταβληθούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

– Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 4/3/2020.

Πότε πληρώνονται τα επιδομάτα του ΟΠΕΚΑ.  Οι ημερομηνίες για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα Φεβρουαρίου 2020.

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα θα πληρώνονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

Επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα αλλά και συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων θα πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020 την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου αλλά όπως συμβαίνει σε όλες τις πληρωμές επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα και συντάξεις ανασφαλίστων υπερηλίκων θα είναι διαθέσιμα ανάλογα με την τράπεζα την προηγούμενη ημέρα από τις απογευματινές ώρες.

Έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη και σίγουρα από το απόγευμα και μετά.

Παράλληλα ανοίγει στα μέσα Φεβρουαρίου η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ συνδέεται για πρώτη φορά φέτος με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου ενώ σημαντικό είναι ότι η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής αποτελεί προϋπόθεση για χορήγηση των επιδομάτων: πλέον ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από πέντε που ήταν μέχρι σήμερα.