3 ταινίες για να δεις απόψε στη τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με μία ταινία στην μικρή σου οθόνη.

Παραθεριστές της ιστορίας (2018) – Σκηνοθεσία Γιώργος Διδυμιώτης

Με αφορμή την επιστροφή των κυθηραϊκών αρχαιοτήτων από τον Πειραιά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, η ταινία μας καλεί σε ένα άλλο ταξίδι, στοχαστικό, γεμάτο ωστόσο απορίες και μόνο σκιές απαντήσεων: γιατί σκαλίζουμε το παρελθόν, τι προσδοκούμε να βρούμε, τι μπορούμε να μάθουμε και –εν τέλει– ποιοι είμαστε μέσα στο μεταβαλλόμενο ιστορικό πλαίσιο. Η επιστήμη της αρχαιολογίας έχοντας αποβάλλει το προσωπείο της τυχοδιωκτικής, ατομικής και συχνά ηρωοποιημένης δράσης, αναδεικνύεται ως πρόσφορο μέσο για την πραγμάτωση αυτού του ταξιδιού.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 24/2 στις 22:30

Red: Πράκτορες Παροπλισμένοι αλλά Πάντα Επικίνδυνοι (2010) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Το μεγάλο ατού αυτής της ταινίας, δεν είναι ούτε το σενάριο, ούτε η σκηνοθεσία, παρά μόνο ότι υπάρχει ένα πολύ καλό καστ απο χαρισματικούς πρωταγωνιστές, τους οποίους χαίρεσαι να βλέπεις να παίζουν μαζί. Αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική περιπέτεια ότι πρέπει για ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο cult κόμικ των Ουόρεν Έλις και Κάλι Χάμνερ. Τα γυρίσματα έγιναν στο Οντάριο του Καναδά και στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Ο πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη – πολλοί θα έλεγαν βαρετή – ζωή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί, τρώει πρωινό, παίρνει τα χάπια του, κάνει ασκήσεις για να διατηρηθεί σε φόρμα και το βράδυ διαβάζει πάντα πριν κοιμηθεί. Την απόλυτη ηρεμία του αναστατώνει μια ομάδα εκτελεστών, που προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Όταν ο Φρανκ αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι, έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση. Οι καλύτεροι πράκτορες θυμούνται ξανά τις μαχητικές τους ικανότητες, αποφασισμένοι να βρουν και να εξοντώσουν αυτούς, που τους θέλουν νεκρούς…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν, Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Τζον Μάλκοβιτς, Μαίρη-Λουίζ Πάρκερ

*Open, Δευτέρα 24/2 στις 21:00

War (2007) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Άτγουελ

Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ, διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του. Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ. Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 24/2 στις 23:00