3 ταινίες για να δεις απόψε στη τηλεόραση

Η Πέμπτη ήρθε! Με το αγαπημένο Σάββατο να βρίσκεται όλο και πιο κοντά μας. Αν έχεις κουραστεί ήδη από αυτή την εβδομάδα δες μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη, και απόλαυσε το υπόλοιπο της βραδιάς σου.

«Ο Γιός του Σαούλ» (2015) σε σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες

Ο Σαούλ Αουσλόντερ είναι Ούγγρος, μέλος της «Ζόντερκομάντο», της ομάδας των Εβραίων κρατουμένων η οποία έχει απομονωθεί από το στρατόπεδο και είναι αναγκασμένη να βοηθά τους Ναζί στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Ενώ δουλεύει σε ένα από τα κρεματόρια ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού το οποίο θεωρεί ότι είναι παιδί του. Ενώ η «Ζόντερκομάντο» σχεδιάζει εξέγερση, ο Σαούλ αποφασίζει να φέρει εις πέρας μια αδύνατη αποστολή: να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει ένα Ραββίνο να απαγγείλει την νεκρώσιμη ακολουθία και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει. Αυτή η ταινία δεν λέει την ιστορία του Ολοκαυτώματος, αλλά την απλή ιστορία ενός ανθρώπου παγιδευμένου σε μια τρομερή κατάσταση μέσα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο χώρου και χρόνου. Δυο μέρες της ζωής ενός ανθρώπου αναγκασμένου να διατηρήσει την ανθρωπιά του, ο οποίος βρίσκει την ηθική σωτηρία στην διάσωση ενός νεκρού σώματος.

Παίζουν: Γκέζα Ρόρινγκ, Σαούλ, Λεβέντε Μολνάρ, Αβραάμ Ουρς Ρεχν, Ομπερκάπο Μπίντερμαν, Μαρσίν Τσάρνικ, ΦάιγκενμπαουμΣενάριο: Λάζλο Νέμες.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 27/2 στις 22:00

«Είμαι το Νούμερο Τέσσερα» (2011) σε σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Ο Τζον Σμιθ, όσο θυμάται τον εαυτό του, βρισκόταν μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι, αναγκασμένος να αλλάζει διαρκώς τόπο διαμονής και ταυτότητα προκειμένου να ξεφύγει από τους αδίστακτους διώκτες του. Ο Χένρι, ο φύλακας-κηδεμόνας του, ήταν πάντα εκεί για να τον προστατεύει. Όμως, έχοντας εγκατασταθεί σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, ο Τζον είναι πλέον αναγκασμένος να έρθει αντιμέτωπος με την αληθινή του φύση. Αποτελώντας, εν αγνοία του, ένα από τα εννέα παιδιά που κάποτε φυγαδεύτηκαν από τον μακρινό πλανήτη Λόριεν και προσγειώθηκαν στη Γη λίγο μετά την καταστροφή του και που το καθένα τους είναι προικισμένο και με διαφορετική υπερφυσική ικανότητα, πολύ σύντομα θα βρεθεί στο στόχαστρο των Μογκαντόριαν. Με έναν άγραφο νόμο να ορίζει πως οι εναπομείναντες Λόριεν πρέπει να εξολοθρευτούν με μια συγκεκριμένη σειρά, ο Τζον, πληροφορούμενος πως τρεις εξ αυτών έχουν ήδη πέσει θύματα της δολοφονικής μανίας των αποκρουστικών διωκτών τους και πως ο ίδιος είναι ο επόμενος, αποφασίζει να σταθεί για πρώτη φορά στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα αποτρόπαια σχέδια των Μογκαντόριαν. Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη Σάρα, την κοπέλα που τον έκανε να νιώσει κάποια πρωτόγνωρα, εξαιρετικά έντονα συναισθήματα.

Παίζουν: Άλεξ Πέτιφερ, Τίμοθι Όλιφαντ, Νταϊάνα Άγκρον.

*Open, Πέμπτη 27/2 στις 21:00

«Να με θυμάσαι» (2011) σε σκηνοθεσία Άλεν Κούλτερ

Ο Τάιλερ, ένας νεαρός Νεοϋορκέζος, έχει μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, από τότε που ένα τραγικό γεγονός διέλυσε την οικογένειά τους. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τι περνάει, μέχρι που γνωρίζει την Άλι. Ο έρωτας ήταν το τελευταίο πράγμα που τον ένοιαζε, ωστόσο την ερωτεύεται τρελά. Μέσα από τη σχέση τους, αρχίζει να βρίσκει και πάλι την ευτυχία και ένα νόημα στη ζωή του. Ωστόσο, κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και διάφορες περιστάσεις απειλούν να τους χωρίσουν. Ο Πάτινσον περιγράφει τον χαρακτήρα που ερμηνεύει ως «έναν νεαρό που είναι λίγο χαμένος. Έχει πολύ πλούσιους γονείς, είναι πολύ στενόμυαλος αλλά και λίγο καταστροφικός. Έχει τη συμπεριφορά που έχουν πολλοί νέοι ηλικίας 21 ετών, που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα καλύτερα από τον καθένα, όμως δεν νιώθουν την ανάγκη να το αποδείξουν. Τελικά γνωρίζει ένα νεαρό κορίτσι που του δείχνει πώς να ωριμάσει».

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Εμιλί Ντε Ραβέν, Πιρς Μπρόσναν, Κρις Κούπερ, Λίνα Όλιν

*Open, Πέμπτη 27/2 στις 01:45