Ολυμπία, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για το καλό της πόλης μας!

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, αποτελεί και μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος-Ισραήλ της Βουλής των Ελλήνων. Τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ έχουν αναβαθμιστεί σφυρηλατώντας μία στρατηγική πλέον σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας διατηρεί ισχυρούς ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Ισραήλ, ενώ η οικονομική και γεωπολιτική συνεργασία των δύο κρατών φαίνεται εξίσου ευοίωνη. Αλλά και η πόλη μας, ειδικότερα, διατηρεί πολύ σημαντικούς δεσμούς με τον λαό του Ισραήλ. Οι εν λόγω δεσμοί εκτείνονται σε ιστορικό βάθος και περιλαμβάνουν κοινές ιστορικές, πολιτισμικές και εμπορικές εμπειρίες.

Στο πλαίσιο αυτό είναι τιμή για την πόλη μας να συμμετέχει στην εν λόγω Ομάδα της Βουλής των Ελλήνων μία τοπική βουλευτής. Συνάμα, όμως, πρόκειται και για μια ευκαιρία για την Καστοριά, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Η εν λόγω διμερής φιλία μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας. Θα μπορούσαν να διερευνηθούν προοπτικές συνεργασίας στο διμερές εμπόριο (αγροδιατροφικός τομέας, γούνα κ.ά.), στον τομέα του τουρισμού, ενδεχομένως με την έναρξη μίας πτήσης charter, η οποία θα συνδέει το Τελ Αβίβ με το Αεροδρόμιο Αριστοτέλης στο Άργος Ορεστικό ή με τουριστικά πακέτα από και προς την Καστοριά μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, η οποία συνδέεται με απευθείας πτήσεις προς το Ισραήλ και στον τομέα του πολιτισμού, ενδεχομένως με την ίδρυση Εβραϊκού Μουσείου στην Καστοριά, ζήτημα που φαίνεται να έχει παγώσει.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, κ.Γιόσι Αμράνι, στην τελευταία συνάντηση με την εν λόγω Ομάδα της Βουλής των Ελλήνων, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο προκειμένου οι διμερείς σχέσεις να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, περνώντας από την θεωρία στην πράξη με σημαντικά κοινά έργα.

Ολυμπία, η επαφή με τον Πρέσβη και εν γένει με αξιωματούχους του Ισραήλ αποτελεί ευκαιρία για την Καστοριά. Εκμεταλλεύσου την! Ώρα για έργα!