4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας και είναι η ιδανική μέρα για να ξεκουραστείς και να γεμίσεις μπαταρίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Τι καλύτερο από το να διαλέξεις μια από τις παρακάτω και να χαλαρώσεις μπροστά από την μικρή οθόνη.

«Στην πατρίδα ανάμεσα σε ξένους, ένας ξένος κι αυτός» (1974) σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ

Στη δύσκολη δεκαετία του 1920, η σοβιετική κυβέρνηση αναζητεί παντού απελπισμένα χρυσό για να αγοράσει αγαθά από το εξωτερικό. Ο ερυθροφρουρός Σίλοφ, κατηγορείται ότι έκλεψε το καλά φυλασσόμενο τρένο που μετέφερε ράβδους χρυσού. Μαθαίνοντας ότι υπεύθυνη για την κλοπή είναι μια συμμορία και για να καθαρίσει το όνομά του, ο Σίλοφ γίνεται μέλος της συμμορίας για να μάθει πού βρίσκεται το κλεμμένο χρυσάφι.

Παίζουν: Σεργκέι Σακούροφ, Γιούρι Μπογκατίριοφ, Νικίτα Μιχάλκοφ, Αλεξάντρ Καλιάγκιν, Νικολάι Παστούχοφ, Ανατόλι Μπορίσοφ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 4/3 στις 22:00

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σε σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Η δυναμική δικηγόρος Κλερ ζει μια ονειρεμένη ζωή με το σύζυγό της, τον Τομ, που είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όμως ένα τυχαίο έγκλημα πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Το FBI συλλαμβάνει τον σύζυγό της με την κατηγορία ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου. Έτσι η Κλερ μαθαίνει πως στην πραγματικότητα ο Τομ είναι ο Ρον Τσάπμαν, πρώην πεζοναύτης με ενεργό δράση στη Λατινική Αμερική.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 4/3 στις 23:00

«X-MEN: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος» (2014) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν στην υπηρεσία τους τους Φύλακες, πανίσχυρα γιγαντιαία ρομπότ, που έχουν εξολοθρεύσει τους περισσότερους μεταλλαγμένους, αλλά και τους ανθρώπους υποστηρικτές τους. Ο καθηγητής Τσαρλς Εξέβιερ και ο Μαγκνίτο θα προσπαθήσουν από κοινού να σώσουν τους μεταλλαγμένους από την πλήρη εξαφάνιση, καθώς φονικές στρατιές των ρομπότ τους καταδιώκουν ανηλεώς. Μοναδική ελπίδα τους είναι ο Γουλβερίν, ο οποίος χάρη στην ικανότητα αυτο-ίασης, που διαθέτει είναι ο μοναδικός, που μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και ν’ αλλάξει την ιστορία…

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέιμς Μακ Αβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Πάτρικ Στιούαρτ, Χάλι Μπέρι, Άννα Πάκουϊν

*STAR, Τετάρτη 4/3 στις 23:50

«Εκτός τροχιάς» (2005) σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Ένα εντελώς τυχαίο συμβάν, θα φέρει τον γοητευτικό Τσαρλς, στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας, στο δρόμο της Λουσίντα, μιας δυναμικής, όσο και ευαίσθητης επιχειρηματία. Η τυχαία συνάντησή τους θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε μια παράνομη και κρυφή ερωτική σχέση, αφού και οι δύο είναι ήδη παντρεμένοι, με τον Τζέιμς να έχει ήδη μια κόρη που πάσχει από διαβήτη. Παρά τις προσπάθειές τους όμως να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή, ένας βίαιος εγκληματίας, ο ΛαΡός, εμφανίζεται από το πουθενά και αρχίζει να τους εκβιάζει. Η κατάσταση θα οδηγηθεί πολύ γρήγορα εκτός ελέγχου, και το μόνο που φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν ο Τσαρλς με την Λουσίντα είναι να προλάβουν να τον καταστρέψουν πρώτοι αυτοί, πριν ο ΛαΡός πραγματοποιήσει τις απειλές του…

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Τζένιφερ Άνιστον, Βενσάν Κασέλ, Μελίσα Τζορτζ, Τζιανκάρλο Εσποζίτο

*ALPHA, Τετάρτη 4/3 στις 00:00