3 ταινίες για να δεις απόψε στη τηλεόραση

Η Πέμπτη ήρθε! Με το αγαπημένο Σάββατο να βρίσκεται όλο και πιο κοντά μας. Αν έχεις κουραστεί ήδη από αυτή την εβδομάδα δες μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη, και απόλαυσε το υπόλοιπο της βραδιάς σου.

«Τοπ Kαπί» (2015) σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν

Η Ελίζαμπεθ Λιπ (Μελίνα Μερκούρη), μία γοητευτική κλέφτρα πολύτιμων λίθων σχεδιάζει να κλέψει έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του κόσμου: ένα στιλέτο που κοσμείται από τέσσερα σμαράγδια εξαιρετικής σπανιότητας και ομορφιάς. Ο θησαυρός όμως, βρίσκεται καλά φυλαγμένος στο μουσείο Τοπκαπί της Κωνσταντινούπολης και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει στο χέρι το ανυπολόγιστης αξίας κειμήλιο.

Σύντομα, μία ομάδα από ερασιτέχνες κακοποιούς, κλεφτρόνια και έναν ανυποψίαστο, αγαθό μικροαπατεώνα, θα ταξιδέψουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το «τέλειο» κόλπο. Στην πράξη, όμως, ο θησαυρός δεν θα είναι τόσο κοντά όσο υπολόγιζαν. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη την τύχη, την τόλμη αλλά και το στιλ που διαθέτουν, προκειμένου να τα καταφέρουν. Το κλασικό περιπετειώδες αριστούργηµα του Ζιλ Ντασέν µε την θαυμάσια Μελίνα Μερκούρη και ένα µοναδικό επιτελείο ηθοποιών, µας ταξιδεύει στη µαγική Κωνσταντινούπολη για µια επικείµενη ληστεία και ένα… τρελό µπλέξιµο.

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Πίτερ Ουστίνοφ, Μαξιμίλιαν Σελ, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Ακίμ Ταμίροφ, Τζες Χαν, Ζιλ Σιγκάλ, Τζο Ντασέν, Τίτος Βανδής, Δέσπω Διαμαντίδου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 5/3 στις 22:00

«Ghost Rider» (2007) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

O μοτοσικλετιστής κασκαντέρ Τζόνι Μπλέιζ αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του σε μία σατανική δύναμη, για να σώσει τη ζωή του πατέρα του. Το τίμημα που πληρώνει όμως είναι παραπάνω από βαρύ: κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις οδηγεί στην κόλαση. Όταν εμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Εύα Μέντες, Μάθιου Γουίλκινσον, Ματ Λονγκ, Πήτερ Φόντα, κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 5/3 στις 23:00

«Η Συμμορία των Μάγων 2» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου

Έναν χρόνο αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα μαγικά τους θεάματα σε στιλ Ρομπέν των Δασών, οι μάγοι βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα, που ελπίζουν θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ο άνδρας πίσω από τα κόλπα τους είναι ο Ουόλτερ Μέιμπρι, ένα παιδί-θαύμα του τεχνολογικού κόσμου, που αναγκάζει τους Καβαλάρηδες να σχεδιάσουν την πιο απίθανη ληστεία τους μέχρι τώρα. Η μόνη τους ελπίδα είναι να καταφέρουν ένα τελευταίο, φαινομενικά αδύνατο κόλπο για να καθαρίσουν το όνομά τους και να αποκαλύψουν τον σατανικό εγκέφαλο πίσω από όλα…

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Λίζι Κάπλαν, Μαρκ Ράφαλο, Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο

*Star, Πέμπτη 5/3 στις 23:15