7 ταινίες για να δεις απόψε στη τηλεόραση

Η παρασκευή είναι εδώ! Γιαυτό κάλεσε την παρέα σου, διαλέξτε μια από τις παρακάτω ταινίες και απολαύστε το υπόλοιπο της βραδιάς σας.

«Ένας Ήρωας… στη Ρώμη» (2006) σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλος

Ένας νεαρός θαυμαστής του Λουτσιάνο Παβαρότι ξεκινά από την Ελλάδα για τη Ρώμη και τη συναυλία του αγαπημένου του τενόρου. «Ιδιόρρυθμος» από μικρός, αποκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο της επαρχιακής πόλης όπου ζει. Με την άφιξή του όμως στην Ιταλία, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη: χάνει τη βαλίτσα του, ύστερα τα ρούχα του, μπλέκει εν αγνοία του με τη Μαφία, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς ανατροπών και παρεξηγήσεων, ενώ κάποια στιγμή θα κινδυνέψει και να παντρευτεί με το ζόρι…

Παίζουν: Giuseppe Sulfaro (Τζουζέπε Σουλφάρο), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανή Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Mingo De Pasquale, Barbara Tabita, Daniele Favilli, Maurizio Nikolosi.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 6/3 στις 22:00

«Τα Κορίτσια» (2014) σε σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο κι από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει τ’ όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία.

Παίζουν: Καριτζά Τουρέ, Ασά Σιλά, Λιντσέι Καραμό, Μαριετού Τουρέ, Ιντρίσα Ντιαμπατέ, Σιμίνα Σουμαρέ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 6/3 στις 23:00

«Αρμαγεδδών» (2015) σε σκηνοθεσία Αρμαγεδδών

Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σ αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Παρασκευή 6/3 στις 21:00

«Διπλή Παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μια υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας προσπαθεί να παγιδέψει τον μεγαλύτερο ληστή έργων τέχνης, προτείνοντάς του να κάνουν μαζί μια εντυπωσιακή ληστεία. Παγίδα που σταδιακά ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας και γοητεύει, σαγηνεύει και ξεχωρίζει!!! Τελικά όμως ποιος παγιδεύει ποιον; Με αναμφισβήτητη τη χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, η ταινία θυμίζει το χιτσκοκικό «Κυνήγι του Κλέφτη». Η εξαιρετική πλοκή και ο δεμένος ρυθμός μαγνητίζουν τον θεατή σε αυτή τη περιπέτεια της οποίας την παραγωγή είχε αναλάβει ο ίδιος ο Σον Κόνερι.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βινγκ Ρέιμς.

*OPEN, Παρασκευή 6/3 στις 21:00

«Transformers» (2007) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον. Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές. Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 6/3 στις 22:00

«Νήσος 2» (2011) σε σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου μισού, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το «φάντασμα» της Ολυμπίας…

*ALPHA, Παρασκευή 6/3 στις 22:00

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σε σκηνοθεσία Ντάνκαν Τζόουνς

Ο Κόλτερ Στίβενς, ένας αμερικανός στρατιώτης χειριστής ελικοπτέρου, ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει όμως καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί και γιατί έχει επιλέξει αυτόν τον προορισμό. Το τελευταίο πράγμα, που θυμάται, είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ. Ανακαλύπτει ότι έχει πάρει την ταυτότητα ενός άλλου άντρα και προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ, που του λείπουν. Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, 8 λεπτά αργότερα ένα τρένο πλησιάζει από την αντίθετη κατεύθυνση και μια βόμβα τους σκοτώνει όλους. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ για τον Στίβενς, ο οποίος είναι αναγκασμένος να ζει ξανά και ξανά τα γεγονότα πριν την έκρηξη, μέχρι να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχααλ, Μισέλ Μόναχαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζέφρι Ράιτ.

*STAR, Παρασκευή 6/3 στις 23:50