9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι και αν είναι Σάββατο και έμεινες μέσα. Η λύση είναι απλή, βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και χαλάρωσε στον καναπέ του σπιτιού σου.

«Λευκός Οίκος: Η Πτώση» (2013) σε σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο: Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*MEGA, Σάββατο 14/3 στις 21:00

«Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2» (2014) σε σκηνοθεσία Ντιν Ντε Μπλουά

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Ψάρης και ο Φαφούτης ένωσαν με επιτυχία τους δράκους και τους βίκινγκς στο νησί Μπερκ. Ενώ η υπόλοιπη συμμορία ασχολείται με τους αγώνες δράκων, το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το αδιάσπαστο ζευγάρι ταξιδεύει μέσα στον ουρανό, εξερευνώντας νέους αχαρτογράφητους κόσμους. Όταν μια από τις περιπέτειές τους οδηγεί στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς, που φιλοξενεί εκατοντάδες νέους άγριους δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων, οι δύο φίλοι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας μάχης για την προστασία της ειρήνης. Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενωθούν για να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν αναγνωρίζοντας ότι μόνο μαζί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.

*Star, Σάββατο 14/3 στις 21:00

«Air Force One» (1997) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί. Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα…

Πάιζουν : Χάρισον Φορντ, Γκάρυ Όλντμαν, Γκλεν Κλόουζ, Γουέντι Κρούσον, Πολ Γκιλφόιλ, Γουίλιαμ Μέισι.

*ALPHA, Σάββατο 14/3 στις 22:00

«1001 Γραμμάρια» (2014) σε σκηνοθεσία Bent Hamer

Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής.

Παίζουν: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 14/3 στις 22:30

«Το Γύαλινο Κάστρο» (2017) σε σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Η ταινία είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία και περιγράφει τις περιπέτειες μια εκκεντρικής, πάμφτωχης, αλλά σφιχτά δεμένης, αγαπημένης οικογένειας. Η βραβευμένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον υποδύεται μια νέα γυναίκα που, έχοντας μεγαλώσει επηρεασμένη από τον ενθουσιώδη άγριο χαρακτήρα του κατά τα άλλα δυσλειτουργικού πατέρα της καταφέρνει με φλογερή αποφασιστικότητα να χτίσει μια επιτυχημένη ζωή με τους δικούς της κανόνες.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Γουότς, Μαξ Γκρίνφιλντ, Σάρα Σνουκ, Έλα Άντερσον, Τζος Κάρας.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 14/3 στις 23:00

«Με Λένε Ερνέστο» (2012) σε σκηνοθεσία Μπενχαμίν Άβιλα

Βασισμένη σε πραγματικό γεγονός, περιγράφει τη ζωή μιας αντικαθεστωτικής οικογένειας το 1979, κατά την περίοδο της στρατιωτικής χούντας που κράτησε από το 1976 μέχρι το 1983. ‘Έπειτα από χρόνια εξορίας, ο Χουάν και οι αντιστασιακοί κατά της αργεντίνικης χούντας γονείς του επιστρέφουν στο Μπουένος Άιρες του 1979. Μέλη της οργάνωσης των Μοντονέρος, ζουν όλοι με πλαστές ταυτότητες, με τον 12χρονο Χουάν να συστήνεται στους συμμαθητές του ως Ερνέστο.

Παίζουν: Ernesto Alterio(Tio Beto), Natalia Oreiro(Charo / Cristina), Cesar Troncoso(Daniel / Horacio)

*Βουλή, Σάββατο 14/3 στις 23:00

«Η Κόκκινη Γωνία» (1997) σε σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Ο Τζακ Μουρ, ένας δικηγόρος αλλά και επιχειρηματίας, προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων με το υπουργείο τηλεπικοινωνιών της Κίνας, εκ μέρους της εταιρείας του, που εμπορεύεται πορνογραφικό υλικό. Η ζωή του παίρνει άσχημη τροπή, όταν ένα μοντέλο με το οποίο είχε ένα one night stand, το οποίο αποδεικνύεται κόρη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου, δολοφονείται και αμέσως οι υποψίες στρέφονται εναντίον του, αφού τα ρούχα του είναι ποτισμένα στο αίμα της και υπάρχουν παντού τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα με τον κινέζικο νόμο έχει μόνο μία εβδομάδα διορία, για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλιώς θα έχει τη γνωστή κατάληξη, όσον αφορά την ανθρωποκτονία: το εκτελεστικό απόσπασμα.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπάι Λινγκ, Μπάιρον Μαν, Μπράντλεϊ Ουίτφορντ.

*Ant1, Σάββατο 14/3 στις 23:00

«Λούφα Και Παραλλαγή» (1984) σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη

Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. Σ’ αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους. Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά…

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη.

*STAR, Σάββατο 14/3 στις 23:15

«Μαύρο γεράκι: η κατάρριψη» (2001) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία δεν γράφεται πάντα από τους νικητές. 3 Οκτωβρίου 1993. Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν επιδρομή στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, με στόχο τον πολέμαρχο Αϊντίντ. Η επιχείρηση, που διαρκεί μόλις 24 ώρες, καταλήγει σε μακελειό και στη μεγαλύτερη ήττα αμερικανικών στρατευμάτων μετά το Βιετνάμ. Αναπλάθοντας ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Μονομάχος), συνδυάζει τη φρίκη του πολέμου με τη δική του στυλιζαρισμένη αισθητική και υπογράφει μια καθαρόαιμη και εντυπωσιακή πολεμική ταινία, αποφεύγοντας τους υπέρμετρους πατριωτισμούς. Εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζος Χάρτνετ

*Mega, Σάββατο 14/3 στις 23:40