Έρωτας στα χρόνια του covid-19

“Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, κι αν μπορεί να μείνει μόνος του, τότε είναι είτε ζώο είτε Θεός”
Αριστοτέλης

Αναμφίβολα, η υποδαύλιση της ατομικής επιλογής και ο περιορισμός της κοινωνικότητας έρχονται ενάντια στην ανθρώπινη φύση μας. Σήμερα λοιπόν, εν έτη 2020, κληθήκαμε να ζήσουμε μόνοι υπό τις οδηγίες του ΠΟΥ.

Μία φωτογραφία που δείχνει πώς είναι, ή πώς θα είναι, ο έρωτας στα χρόνια του κορωναϊού. Είναι μία φωτογραφία που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για το θέμα που μας απασχολεί εδώ και καιρό και όχι άδικα, αφού η πανδημία (όπως έχει πλέον χαρακτηριστεί) έχει σκορπίσει τον θάνατο και προκαλεί πανικό παγκόσμια.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι το νούμερο ένα θέμα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θέλησαν να κρατήσουν πιο ψύχραιμη στάση και να το διακωμωδήσουν, μέσα από αμέτρητα αστεία videos και memes που έγιναν viral.

Επικοινωνία δεν είναι μόνο άγγιγμα με την αφή. Επικοινωνία, είναι η ζεστασιά της φωνής, το χαμόγελο, είναι το βλέμμα και η στάση του ίδιου του κορμιού. Κι αν παραγκωνίζονται για λίγο οι αγκαλιές και τα φιλιά, αν υπάρχει συναίσθημα οι τρόποι βρίσκονται αρκεί να τους αναζητήσεις καλοπροαίρετα και με ήθος.