Για τον ήρωα της διπλανής πόρτας που δουλεύει, την ώρα που εμείς “μένουμε σπίτι”

Τον όρο της πανδημίας έχει πλέον και επίσημα ο κορονοϊός ConVid-19 που έχει πλήξει και την χώρα μας.

Τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως έχουν λάβει ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία. Το ίδιο παράδειγμα έχουν ακολουθήσει και πλήθος ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες έχουν συστήσει στους εργαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού και να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων τους.

«Μένουμε Σπίτι» είναι  το σύνθημα της νέα καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας στην προσπάθειά που κάνει για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.  Μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε ο ένας τον άλλον… Και γιατί εγώ φροντίζω εσένα και εσύ εμένα.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε νοσοκομεία, φαρμακεία, εταιρείες κούριερ, σούπερ μάρκετ, σε περίπτερα, ντελιβεράδες κλπ. Αυτοί, όπως φυσικά και αρκετοί άλλοι, όλοι ταγμένοι στα πόστα τους και στο καθήκον, αναγκασμένοι να περνούν αυτές τις ημέρες μακριά από τα σπίτια τους, για να μην μας λείψει τίποτα στον ιδιότυπο αυτό έγκλεισμό μας.

Αυτοί οι άνθρωποι κλήθηκαν τώρα να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να είστε σίγουροι πως θα το κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Αυτό κάνουν χρόνια τώρα. Με συνέπεια, επαγγελματισμό  και αυταπάρνηση.

Αυτοί που θα έρθουν σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους,  όσο εσείς θα προστατεύεστε. Δεν είναι άνοσοι έχουν και αυτοί οικογένειες για αυτό παρακαλείστε να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί μαζί τους καθώς και να λαμβάνεται και εσείς όλα τα μέτρα προφύλαξης για το καλό όλων μας.

Με υπομονή, αισιοδοξία, σωστή πρόληψη, πλήρη συμμόρφωση στις οδηγίες του κράτους και των γιατρών, ενωμένοι αλλά σε πλήρη απόσταση θα τα καταφέρουμε.