6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Τετάρτη ήρθε! Βάλε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Τετάρτη στο απόλυτο movie night.

«Sherlock Holmes» (1995) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του. Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

*Open, Τετάρτη 18/3 στις 23:00

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη,  αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση. Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 18/3 στις 22:00

«Πέντε Βράδια» (1979) σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ.

Μόσχα, γύρω στο 1960. Ο Αλεξάντρ Ίλιν εγκαταλείπει τη νεαρή ερωμένη του και επισκέπτεται την παλιά του αγάπη Ταμάρα, που είχε να δει εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Οι δυο τους, είχαν ζήσει στο παρελθόν μια παθιασμένη ερωτική σχέση που διακόπηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, επειδή ο νεαρός, φοιτητής τότε, Αλεξάντρ Ίλιν, αρνήθηκε να συμμορφωθεί και ήρθε σε σύγκρουση με τους σταλινικούς μηχανισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί βίαια από τη Μόσχα. Ο Αλεξάντρ λοιπόν, ξαναβρίσκει την παλιά του αγάπη που έχει παραμείνει ανύπαντρη, όπως κι ο ίδιος, και νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι της, όπως και τότε. Η Ταμάρα, εργοδηγός σ’ ένα εργοστάσιο, ζει με τον νεαρό ανιψιό της, ενώ ο Αλεξάντρ δηλώνει πως είναι μηχανικός σε χημική βιομηχανία. Τώρα πια, είναι και οι δύο κοντά στη μέση ηλικία, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τη ζωή. Όταν συναντιούνται, με δυσκολία συγκρατούν τη συγκίνησή τους. Μέσα στα πέντε βράδια που μένει σπίτι της θα παιχτεί το δράμα της ύπαρξής τους σε πέντε πράξεις. Ο Νικίτα Μιχάλκοφ μεταφέρει με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο του Αλεξάντρ Βολόντιν «Πέντε Βράδια», γραμμένο το 1959, διατηρώντας την περίτεχνη θεατρική του δομή και μας μιλά για τις χαμένες ζωές που παρασύρθηκαν βίαια από τον ρου της Ιστορίας.

Παίζουν: Λουντμίλα Γκουρτσένκο, Στανισλάβ Λιουμπίσιν, Βαλεντίνα Τελιτσίκινα, Λαρίσα Κουζνέτσοβα, Ιγκόρ Νεφιόντοφ, Αλεξάντρ Ανταμπασιάν, Όλγα Νικολάεβα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/3 στις 22:00

«Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου» (2006) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Ο μοναχικός νεαρός Γκρενούιγ γεννιέται με εκπληκτική όσφρηση, κι έτσι περνά όλη του τη ζωή υπό την κυριαρχία των αρωμάτων. Μεγαλώνει χωρίς αγάπη σε ορφανοτροφείο, και ο μόνος φίλος που αποκτά ποτέ είναι ο Μπαλντίνι, ο αρωματοποιός για τον οποίο δουλεύει. Μια σειρά φόνων θα παρασύρουν στη δίνη τους τον Γκρενούιγ, που τώρα πια μοναδική του επιδίωξη είναι να φτιάξει ή να βρει το τελειότερο άρωμα στον κόσμο.

Παίζουν: Μπεν Γουίσοου, Φρανσέσκ Αλμπιόλ, Ντέιβιντ Κάλντερ, Μπίργκιτ Μίνιχμαϊρ, Ρίτσαρντ Φίλιξ, Σάιαν Τόμας.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 18/3 στις 22:30

«Τρομοκράτες» (2015) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Μια ομάδα τρομοκρατών απαγάγει τον προϊστάμενο της CIA Λέοναρντ Τέρνερ. Ο γιος του, Χάρι Τέρνερ, κυβερνητικός αναλυτής, αποφασίζει να θέσει σε εφαρμογή το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης, παρ? όλες τις αντιρρήσεις των υπεύθυνων της CIA. Οι διεθνείς τρομοκράτες στέλνουν ένα βίντεο με τον δεμένο Λέοναρντ και απαιτούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούν να εκτοξεύσουν ένα κύμα πυραύλων στην καρδιά των ΗΠΑ. Ο Χάρι πρέπει να βρει οπωσδήποτε τους κωδικούς των πυραύλων. Και ο χρόνος, που διαθέτει, είναι ελάχιστος καθώς οι τρομοκράτες τους δίνουν μόλις 14 ώρες διορία.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέλαν Λουτζ, Τζίνα Καράνο.

*Star, Τετάρτη 18/3 στις 23:45

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» (2003) σε σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Ο πειρατής Τζακ Σπάροου με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ αναζητά στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το «Μαύρο Μαργαριτάρι», το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα. Καταδικασμένος να ζει με το αρχαίο πλήρωμά του μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει, ούτε να πεθάνει, ο Μπαρμπόσα έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ, αφού στα χέρια της κρατά το πολύτιμο μαγικό φίλτρο που μπορεί να σπάσει αυτήν την κατάρα. Συνεπώς, ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Πρέπει να προσεγγίσουν άμεσα το στοιχειωμένο πλήρωμα, προτού η Ελίζαμπεθ γίνει θυσία για να λυτρωθεί ο τρομερός Μπαρμπόσα. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν όμως, ξεπερνούν κάθε φαντασία, ακόμα και αυτήν του δαιμόνιου Τζακ.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Κίρα Νάιτλι, Ορλάντο Μπλουμ, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Τετάρτη 18/3 στις 00:20