5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια μέρα καραντίνας. Άραξε στον καναπέ σου και δες μια από τις πέντε ταινίες που επιλέξαμε.

«Το Απόλυτο Χάος» (2018) σε σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Ο επιστήμονας Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα, τον οποίο φροντίζει από τη μέρα της γέννησής του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα, που δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, μεταμορφώνει τον ήρεμο και φιλικό γορίλα σε ένα τεράστιο, οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί, που έχουν μεταλλαχθεί με παρόμοιο τρόπο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μαλίν Άκερμαν, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Star, Πέμπτη 19/3 στις 21:00

«Δια Πυρός και Σιδήρου» (2004) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Πρώην πράκτορας της CIA με προβλήματα συνείδησης γίνεται σωματοφύλακας και φίλος με ένα εννιάχρονο κορίτσι. Όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εκδικητική οργή του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Open, Πέμπτη 19/3 στις 21:00

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σε σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 19/3 στις 22:00

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να θανατωθεί. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι εύκολος στόχος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ίαν ΜακΣέιν, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Πέμπτη 19/3 στις 23:15

«Ιστορίες για Αγρίους» (2014) σε σκηνοθεσία Νταμιάν Σιφρόν

Έξι φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες, φέρνουν στην επιφάνεια τη σκοτεινή και άγρια ανθρώπινη πλευρά, συνδυάζοντας τη βία με το χιούμορ και το τραγικό με το αναπάντεχο. Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις του κόσμου που ζούμε, προκαλούν άγχος και κατάθλιψη σε πολλούς ανθρώπους. Ενίοτε, κάποιοι απ αυτούς ξεσπούν. Αυτή είναι μια ταινία γι αυτούς τους ανθρώπους. Οι χαρακτήρες τού «Ιστορίες για αγρίους» περνούν το λεπτό όριο που διαχωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση τού να χάνεις τον έλεγχο.

Παίζουν: Ρικάρντο Ντάριν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ρίβας, Ρίτα Κορτέζε, Τζουλιέτα Ζίλμπερμπεργκ, Ντάριο Γκραντινέτι, Μόνικα Βίλα, Μαρία Μαρούλ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 19/3 στις 23:15