Συλλυπητήριο μήνυμα για την Μαρία από τα Κορέστια που έφυγε τόσο νέα

Αγαπητά μέλη, φίλοι και συνδημότες

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο της εκλεκτής  Μαρίας. Ο θάνατος ενός νέου γνωστού μας ανθρώπου,  δημιουργεί ένα ανυπόφορο αίσθημα αδικίας.  Η απώλεια της μητέρας στήριγμα των παιδιών της, τα ανεκπλήρωτα όνειρα της ενωμένης οικογένειας και το παράλογο της σημερινής συγκυρίας και  συμφοράς, καθιστούν το χαμό της από τις πλέον οδυνηρές  εμπειρίες για την μικρή τοπική κοινωνία μας.

Ο θάνατος ενός συζύγου, είναι μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία. Εκτός από το σοβαρό συναισθηματικό σοκ, προκαλούνται νέα δύσκολα προβλήματα όπως αποδιοργάνωση της οικογένειας, ανάγκη αλλαγής τρόπου ζωής, απώλεια εισοδήματος, κοινωνικές επιπτώσεις. Ως  συντοπίτες και άνθρωποι του περιβάλλοντος, της οικογένειας  και φίλοι, δυσκολευόμαστε πολύ να αποδεχτούμε και να ξεπεράσουμε το δράμα αυτό που συνέβη.

Να ξεπεραστεί γρήγορα η τραυματική αυτή εμπειρία μαζί με την οικογένειας τους. κατά τη διάρκεια του πένθους τους. Για να μη χρειάζεται να το βιώνουν ξανά νοητικά.

H Μαρία μας θύμισε ότι όλοι οι άνθρωποι μπορεί να είμαστε  στην θέση της, για ας παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να βγούμε νικητές στον αγώνα για καλύτερη ζωή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει το σκήνωμα της ψυχής της.

Από  την οικογένεια.

Ζωή Χατζημάγκα