9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Έφτασε το Σάββατο, ακόμα πρέπει να προσέχουμε. Γι’ αυτό κάτσε μέσα, άραξε στον καναπέ σου και δες μια από τις ταινίες που επιλέξαμε.

«Η Θεία απ’ το Σικάγο» (1957) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνεις να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή χήρα, την Καλλιόπη, που ζει μόνιμα στο Σικάγο και έχει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνον. Η θεία από το Σικάγο φθάνει στην Αθήνα, εγκαθίσταται στο σπίτι του Χαρίλαου και κατορθώνει μέσα σε λίγο καιρό να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές του σπιτιού. Αλλάζουν  τα έπιπλα, τα ρούχα, υπάρχουν πια πικ-απ και ποτά και όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια, γίνονται πραγματικότητα. Κόντρα στα ήθη και έθιμα της εποχής αλλά και του αδελφού της, η θεία βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που θα παντρέψει τις τρεις κοπέλες αλλά και την ίδια.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Στέφανος Στρατηγός.

*ALPHA, Σάββατο 21/3 στις 21:00

«Ο ποντικομικρούλης» (1999) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Πρόκειται για μια ταινία που συνδυάζει τη ζωντανή δράση με τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ, κατασκευασμένα από τους ειδικούς της Sony Pictures Imageworks, οι οποίοι φέρνουν την ψηφιακή δημιουργία χαρακτήρων σ’ένα νέο τολμηρό επίπεδο με την “γέννηση” του Ποντικο-μικρούλη. Ο διάσημος ηθοποιός Μάικλ Τζέι Φοξ δανείζει την φωνή του στον γλυκό Στιούαρτ, ενώ η βραβευμένη με ‘Οσκαρ Τζίνα Ντέιβις, ο Τζόναθαν Λιπνίκι και ο Χιου Λόρι αποτελούν την ανθρώπινη οικογένειά του. ‘Ενας μικρόσωμος τύπος με μεγάλη καρδιά, φαβορίτες, μικρή ροζ μυτούλα και ποικιλόμορφες ενδυματολογικές επιλογές, ο Στιούαρτ, ψάχνει να βρει την θέση του στην κοινωνία και αναζητά ένα μέρος που θα το αποκαλεί “σπίτι” μέσα σ’ένα απίστευτα υπερμεγέθη κόσμο. ‘Ετσι, όταν τον υιοθετεί η οικογένεια Μικρούλη, μια κανονική οικογένεια ανθρώπων, ο Στιούαρτ συναντά μια σειρά από περιπέτειες με μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου εχθρού του, του κατοικίδιου γάτου που ακούει στο όνομα Σνόουμπολ, ενώ παράλληλα μαθαίνει το αληθινό νόημα της οικογένειας, της πίστης και της φιλίας. Στο μεταξύ και η οικογένεια Μικρούλη ανακαλύπτει ότι όλοι κρύβουμε βαθιά μέσα μας έναν μικρό “Στιούαρτ”, δηλαδή την τόλμη, το πνεύμα και το κουράγιο να είμαστε αληθινοί στον εαυτό μας και να ακολουθούμε τα κρυφά όνειρά μας παρά τις πολλές αναποδιές της ζωής…

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Χιου Λόρι, Τζόναθαν Λιπνίκι, Τζέφρι Τζόουνς

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ντίνος Σούτης, Λευτέρης Σαμσών.

*Mega, Σάββατο 21/3 στις 21:00

«Αρχηγός από Κούνια» (2017) σε σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ

Δεν τίθεται ερώτημα για το ποιος είναι το αφεντικό σε αυτήν την οικογένεια. Από τη μέρα που κατέφτασε ο μικρός του αδερφός, ο 7χρονος Τιμ ήξερε ότι αυτό το μωρό θα ήταν μπελάς. Ο Τιμ ξεκινά μια αποστολή, να κάνει την αγάπη των γονιών του και πάλι δική του και μόνο δική του και ανακαλύπτει μια μυστική συνομωσία, που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία της αγάπης στον κόσμο! Και το χειρότερο; Αυτό το τολμηρό μωρό, που υποτίθεται ότι είναι αδελφός του, είναι στο κέντρο της συνομωσίας αυτής! Τώρα πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν το σατανικό αυτό σχέδιο, να σώσουν τους γονείς τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στον κόσμο και να αποδείξουν ότι η αγάπη είναι μια άπειρη δύναμη.

*STAR, Σάββατο 21/3 στις 21:00

«Αδίστακτα πρόσωπα» (1997) σε σκηνοθεσία Τζον Γου

Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο-βόμβα, που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο ο Σον προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να συλλάβει ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του στο παρελθόν. Η ενέδρα που θα στήσει στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, θα ρίξει μεν τον αρχιτρομοκράτη σε κώμα, όμως δεν μπορεί να μιλήσει για να βοηθήσει την έρευνα. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Αποφασισμένος ο Σον να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ότι έτσι θα ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, αφού και ο Τρόι κάνει ακριβώς το ίδιο, όταν συνέρχεται από το κώμα και διαπιστώνει ότι το πρόσωπό του έχει… εξαφανιστεί! Ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων έχει μόλις ξεκινήσει, όπου η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτό φαίνεται…

*ALPHA, Σάββατο 21/3 στις 22:00

«Σκοτεινό μυστικό» (2008) σε σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Το 1964, ο γιατρός Ντέιβιντ Χέρνι πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του. Χώρισε στη γέννα τα δίδυμα παιδιά που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, για να της κρύψει ότι το νεογέννητο κοριτσάκι τους έπασχε από Σύνδρομο Ντάουν. Εμπιστεύτηκε το βρέφος σε μια ευσυνείδητη και πιστή νοσοκόμα, ενώ εκείνος εξαφανίστηκε από τη ζωή τους μαζί με το νεογέννητο αδελφό της και την γυναίκα του, η οποία δεν έμαθε ποτέ τίποτα. Τώρα πια, η κόρη είναι μια όμορφη 25χρονη ισορροπημένη κοπέλα πλήρως εξοικειωμένη με την αναπηρία της, ενώ ο ίδιος βιώνει την κατάρρευση της οικογένειάς του. Το μυστικό που τόσα χρόνια κρατάει μέσα του, τον στοιχειώνει και ο ίδιος γνωρίζει πως δεν μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια…

Παίζουν: ‘Εμιλι Γουότσον, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γκρέτσεν Μολ.

*Mega, Σάββατο 21/3 στις 22:40

«Ronin» (1998) σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ

Ρόνιν ονομάζονται οι σαμουράι που έμειναν χωρίς αφέντη… Σε ανάλογη μοίρα βρίσκονται πέντε , άνεργοι πλέον, πρώην μυστικοί πράκτορες, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Ο Σαμ που δούλευε για την CIA και ο Γκρεγκόρ που είχε θητεύσει στην KGB , είναι οι επικεφαλής της πεντάδας , που αναλαμβάνει να κλέψει μια μυστηριώδη βαλίτσα για λογαριασμό μιας αινιγματικής Ιρλανδέζας. ‘Oμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαν Ρενό, Νατάσα ΜακΙλόουν.

*Ant1, Σάββατο 21/3 στις 22:45

«Καλύτερα Δεν Γίνεται» (1997) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι.  Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί τους.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 21/3 στις 23:00

«Όλα τα Αόρατα Παιδιά» (2005)

Η Unicef ζήτησε από καταξιωμένους σκηνοθέτες διαφορετικών εθνικοτήτων και γεωγραφικών περιοχών να φτιάξουν αφιλοκερδώς και χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό καθένας μια ταινία μικρού μήκους του με πρωταγωνιστές παιδιά του περιθωρίου. Έτσι γεννήθηκαν «Όλα τα Αόρατα Παιδιά».Επτά μικρές δραματικές ταινίες, η κάθε μία βασισμένη στη ζωή ενός διαφορετικού παιδιού

Σκηνοθεσία: Mehdi Charef , Emir Kusturica , Spike Lee , Katia Lund , Jordan Scott , Ridley Scott , Stefano Veneruso , John Woo Παίζουν: Adama Bila(Tanza (segment “Tanza”)), Elysee Rouamba(Kali (segment “Tanza”)), Rodrigue Ouattara(Chief (segment “Tanza”)

*Κανάλι της Βουλής, Σάββατο 21/3 στις 23:00

«Κραυγές αγωνίας» (2006) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Η Τζιλ εργάζεται ως babysitter τα βράδια και απόψε νομίζει ότι θα είναι μια από τις καλύτερες φορές: οι γονείς λείπουν, τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο, όλα φαίνονται υπέροχα… Αλλά τότε χτυπά το τηλέφωνο και μια απειλητική φωνή την ρωτά: κοίταξες αν είναι καλά τα παιδιά; Η Τζιλ έντρομη τηλεφωνεί στην αστυνομία για να εντοπίσει το τηλεφώνημα και μαθαίνει ότι προέρχεται μέσα από το ίδιο το σπίτι! Τρομοκρατημένη πηγαίνει να ελέγξει τα παιδιά και η ήσυχη βραδιά της μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη αγωνίας, τρόμου και φρίκης.

Παίζουν: Καμίλα Μπελ, Κέιτι Κάσιντι, Τόμι Φλάναγκαν.

*Mega, Σάββατο 21/3 στις 00:40