9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«Το βιβλίο της ζούγκλας» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Ο μικρός Μόγλης, που ανατράφηκε από μια ομάδα λύκων στις ζούγκλες της Ινδίας, απολαμβάνει τη ζωή του δάσους μαζί με τα υπόλοιπα ζώα, έχοντας μάθει καλά τους σκληρούς κανόνες της επιβίωσης από την αρκούδα Μπαλού και τον πάνθηρα Μπαγκίρα. Όταν όμως ο αδίστακτος τίγρης, Σιρ Χαν, στρέφεται εναντίον του θέτωντας τη ζωή του σε κίνδυνο, ο Μόγλης καλείται να βρει έναν τρόπο να τον αντιμετωπίσει. Αυτό, ωστόσο, θα τον φέρει αντιμέτωπο και με την πραγματική του –ανθρώπινη- φύση… Ο πρωτοποριακός συνδυασμός ρεαλισμού και τρισδιάστατων γραφικών, μεταφέρουν την ταινία σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο απεικονίσεων, που τιμήθηκε με το Όσκαρ® ειδικών εφέ. Αγγίζοντας το όριο τους 1 δις σε εισπράξεις, η ταινία αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών. Απέσπασε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς όχι μόνο για την τεχνική της αρτιότητα, αλλά και για τα ηχητικά εφέ, τη σκηνοθεσία, το μουσικό σκορ, τη σκηνογραφία αλλά και την πιστότητα της στο αρχικό ανιμέισον της Disney (1967), όσο και στο πνεύμα του εμβληματικού μυθιστορήματος, πάνω στο οποίο βασίστηκαν.

Φωνές ελληνικής μεταγλώττισης: Γιάννης Στεφόπουλος, Ακίνδυνος Γκίκας, Γιώτα Μηλίτση, Ινώ Στεφανή, Άλκης Ζερβός, Δημήτρης Πακσόγλου, Ντίνος Πικροδημήτρης, Νέστωρ Κοψίδας, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Μπιλ Μάρεϊ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ίντρις Έλμπα, Λουπίτα Νιόνγκο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Κρίστοφερ Γουόκεν, κ.α.)

*Alpha , Κυριακή 22/3 στις 21:00

«Παπαφλέσσας» (2016) σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου

Η ταινία σκιαγραφεί τη ζωή και τη φλογερή δράση μιας από τις επιφανέστερες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, του Γρηγορίου Δικαίου Φλέσσα, του γνωστού μας Παπαφλέσσα.

Ο ρασοφόρος ήρωας, ο «μπουρλοτιέρης των ψυχών», όπως χαρακτηρίστηκε, «οργώνει» τις περιοχές όπου υπήρχε «ελληνικό αίμα» όπως, τον Μωριά, τη Μολδαβία, τη Βλαχία, ξεσηκώνοντας τους πατριώτες εναντίον των Τούρκων. Η κήρυξη της Επανάστασης στο Μοριά είχε αποκορύφωμα τη νίκη του κατά του Δράμαλη στα Δερβενάκια αλλά και τον ηρωικό του θάνατο στο Μανιάκι, όπου πολέμησε με τα παλικάρια του, κατά του Αιγύπτιου Ιμπραήμ, σε μια εποχή που οι έριδες των οπλαρχηγών έβαζαν σε κίνδυνο τον αγώνα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας…

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Λαυρέντης Διανέλλος, Στέφανος Στρατηγός, Χρήστος Πολίτης, Φερνάντο Σάντσο, Γιάννης Κατράνης, Ηλίας Λογοθέτης, Θόδωρος Μορίδης, Σταύρος Ξενίδης, Έλενα Τσαλδάρη, Δημήτρης Μπισλάνης, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Γρηγόρης Βαφιάς, Βασίλης Μητσάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Σταύρος Φαρμάκης, Μάκης Ρευματάς, Δημήτρης Τσούτσης, Γιάννης Κοντούλης, Λάζος Τέρζας, Γρηγόρης Μασαλάς, Γιώργος Κυρίτσης Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου.

*Star, Κυριακή 22/3 στις 21:00

«Ο φαντασμένος» (1973) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ο Μάκης Καρασίνης είναι ένας υπερφίαλος επιχειρηματίας που πέφτει θύμα μίας φάρσας, πιστεύοντας ότι στο κτήμα του υπάρχει πετρέλαιο. Με την επιπολαιότητα που τον χαρακτηρίζει,  μπλέκει με έναν απατεώνα και ιδρύει μια εταιρία πετρελαιοειδών και προσλαμβάνει υπαλλήλους.  Σύντομα όμως θα φανεί η αλήθεια και ο Μάκης θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Ρηγόπουλος, Νόρα Κατσέλη, Ρίτα Μπενσουσάν, Θεόδωρος Ντόβας, Κώστας Παληός, Μίτση Κωνσταντάρα, Νίκος Κικίλιας.

*Mega, Κυριακή 22/3 στις 21:00

«Transformers 2: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» (2009) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο Σαμ Γουίτγουικι έσωσε τη Γη από τον πόλεμο μεταξύ των Autobots και των Decepticons και τώρα ξεκινά μια νέα, ακόμα πιο άγρια μάχη μεταξύ των Transformers για το Σύμπαν. Πρόσωπο κλειδί στη μεταξύ τους διαμάχη είναι, για άλλη μια φορά, ο νεαρός Σαμ, ο οποίος πασχίζει να ζήσει μια κανονική φοιτητική ζωή μακριά απ’ τους δικούς του, καθώς και τον έρωτά του με την εκπάγλου καλλονής Μικαέλα… Όταν ο φοιτητής Σαμ Γουίτγουικι μαθαίνει την αλήθεια για την αρχαία προέλευση των Τρανσφόρμερς, αποφασίζει να δεχθεί το πεπρωμένο του και να ακολουθήσει τον Όπτιμους Πράιμ στον επικό αγώνα ενάντια στους Ντισέπτικονς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει πιο ισχυροί από ποτέ και σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Κέβιν Νταν, Τζον Τορτούρο.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 22/3 στις 21:15

«Ο Στρίγγλος που ‘Eγινε Αρνάκι» (1967) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου “Μια κυρία ατυχήσασα”. Μία γυναίκα προσλαμβάνεται σαν οικονόμος, στο σπίτι ενός χήρου πλοιάρχου με τρεις ζωηρούς γιους και αποκαθιστά την ηρεμία και την οικογενειακή γαλήνη. Ένας πλοίαρχος, διοικητής σχολής, ο Λεωνίδας Πετρόχειλος με τρεις ζωηρούς γιους, τον Κίμωνα, τον Αντρέα και τον Μπάμπη, έμεινε χήρος, για αυτό προσλαμβάνει την κυρία Μαίρη, ως οικονόμο για να μπει μια τάξη στο χάος, που επικρατεί στο σπίτι του. Η κυρία Μαίρη εκτός από την τάξη στο σπίτι, βάζει τάξη και στην οικογένεια και γίνεται αμέσως απαραίτητη και αγαπητή σε όλους. Όταν όμως αποκαλύπτεται η απάτη, που έπαιξε η Μαίρη στον Λεωνίδα με τη βοήθεια του φίλου του Ξενοφώντα, ο αυστηρός διοικητής αναγκάζεται να τη διώξει αλλά ο έρωτας πάντα κερδίζει.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Θανάσης Παπαδόπουλος, Σταύρος Ξενίδης.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 22/3 στις 21:30

«Το Βαποράκι» (2014) σε σκηνοθεσία Tony Mahony και Angus Sampson

Βρισκόμαστε στο 1983. O Ray Jenkins, το Βαποράκι, είναι ένας αφελής άντρας, που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών, κρυμμένα στο στομάχι του. Όταν ο Ray συλλαμβάνεται και κρατείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, μόνος και φοβισμένος, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να …κατακρατήσει -στην κυριολεξία- τα αποδεικτικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα» παρασύροντας αστυνομικούς, εγκληματίες και ανήσυχους συγγενείς, σε μία απίστευτη απόδραση.

Παίζουν: Hugo Weaving, Angus Sampson, Leigh Whannell.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 22/3 στις 22:00

«Γλυκιά συμμορία» (1983) σε σκηνοθεσία Νίκος Νικολαΐδης

Πέντε ημέρες από τη ζωή μιας παρέας που ακροβατεί ανάμεσα στην εύκολη ζωή και τον κίνδυνο, τις μικροκλοπές και το μεγάλο κόλπο, τα κοφτά λόγια και την αφοσίωση. Μια παρέα που επιλέγει την πρόκληση και την παρανομία ως τη μόνη περιπέτεια στη σύγχρονη μητρόπολη και οδηγείται σταδιακά στο έγκλημα. Ο αστυνομικός κλοιός γύρω τους στενεύει, ο καθένας τους γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ελπίδα διαφυγής κι όμως στέκονται δυνατοί μέχρι τέλους. Το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας «ανήθικων» νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γι αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα (Άλκης Παναγιωτίδης) και περιμένει… Η Δέσποινα Τομαζάνη (Σοφία), η Δώρα Μασκλαβάνου (Μαρίνα), ο Τάκης Μόσχος (Αργύρης) και ο Τάκης Σπυριδάκης (Ανδρέας), είναι τέσσερις φίλοι, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους, αντιμετωπίζοντας μ’ ένα σαρκαστικό χαμόγελο τους διώκτες τους.

Παίζουν: Δέσποινα Τομαζάνη, Δώρα Μασκλαβάνου,Τάκης Μόσχος, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Λένια Πολυκράτη, Κωνσταντίνος Τζούμας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/3 στις 23:00

«Πολίτικη Κουζίνα» (2003) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης

«Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας…». Αλάτι… που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι… που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο που βλέπει τα πάντα. Κανέλλα… που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες. Μια ταινία βιωματική, που μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο που αγαπούσαν παρά τη θέλησή τους. Τραυματισμένοι και διωγμένοι από παντού, οι Κωνσταντινουπολίτες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους ως Έλληνες για να τους υποδεχτούν οι Έλληνες ως Τούρκους! Μοναδική τους επαφή με το παρελθόν, το φαγητό τους, όπου έβαζαν όλες τις ιστορίες τους για να μην τις ξεχάσουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Μάρκος Οσέ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/3 στις 23:00

«Κάποτε στο Μεξικό» (2003) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ο περιπλανώμενος τροβαδούρος Ελ Μαριάτσι αναλαμβάνει αποστολή, ύστερα από υπόδειξη ενός διεφθαρμένου πράκτορα της CIA, να παρεμποδίσει το πραξικόπημα που ετοιμάζει ένας βαρόνος ναρκωτικών και ο στρατηγός Μάρκες. Ο τελευταίος έχει άλλωστε προκαλέσει στο παρελθόν προσωπικό πλήγμα στον Ελ Μαριάτσι. Τρίτο μέρος της τριλογίας του “Ελ Μαριάτσι”. Ο σκληροτράχηλος κιθαρωδός επιστρέφει στις οθόνες, μετά τις ταινίες «Ελ Μαριάτσι» και «Desperado», καθώς ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ δημιουργεί το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής πλέον τριλογίας.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Τζόνι Ντεπ, Σάλμα Χάγιεκ, Γουίλεμ Νταφόε, Μίκι Ρουρκ, Ενρίκε Ιγκλέσιας, Κουεντίν Ταραντίνο, Εύα Μέντες.

*Mega, Κυριακή 22/3 στις 23:15