6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«Χελωνονιντζάκια 2» (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβ Γκριν

Ο διαβόητος κακοποιός Σενσέι Σρέντερ δραπετεύει και σε συνεργασία με έναν ευφυή επιστήμονα και έναν παντοδύναμο εξωγήινο ετοιμάζεται να καταλάβει τη Νέα Υόρκη και μετά ολόκληρο τον πλανήτη.

Παίζουν: Μέγκαν Φοξ, Λόρα Λίνεϊ, Στίβεν Αμέλ.

*Open, Τρίτη 24/3 στις 21:00

«Η Κυρά Φροσύνη και ο Αλή Πασάς» (1959) σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου

Γιάννενα, αρχές του 19ου αιώνα. Ο πρωτότοκος γιος του Αλή Πασά, ο Μουχτάρ, και η όμορφη Φροσύνη, χήρα από μεγάλο σόι, ανιψιά του δεσπότη της Λάρισας, έχουν κρυφό ερωτικό δεσμό. Αυτό πέφτει στην αντίληψη της γυναίκας του Μουχτάρ, της Χανιφέ, που είναι κόρη του πανίσχυρου Βεζύρη της Σκόδρας, η οποία τυφλωμένη από τη ζήλεια της ζητά απ? τον πεθερό της την τιμωρία της χριστιανής μοιχαλίδας. Ο Αλή στέλνει τον γιο του με στρατό να καταστείλει την ανταρσία στην Ανδριανούπολη και καλεί τη Φροσύνη στο παλάτι, όπου της ζητάει επίμονα να γίνει ερωμένη του, αλλά αυτή αρνείται. Τότε την καταδικάζει σε θάνατο και, για να συγκαλύψει την αληθινή αιτία, συλλαμβάνει κι άλλες δεκαεπτά μοιχαλίδες, τις οποίες πνίγει όλες μαζί στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Παίζουν: Ειρήνη Παππά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ανδρέας Ζησιμάτος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Θεανώ Ιωαννίδου.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 24/3 στις 22:00

«Star Trek» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέι Άμπραμς

Ο Κιρκ είναι ένας τολμηρός και ριψοκίνδυνος νέος που αναζητά σκοπό στη ζωή του. Ο Σποκ, που είναι κατά το ήμισυ γήινης καταγωγής, μεγαλώνει στον πλανήτη Βούλκαν και είναι ο πρώτος του είδους του που γίνεται δεκτός στην Ακαδημία Στάρφλιτ. Ο Κιρκ και ο Σποκ είναι ανάμεσα στους επίλεκτους που θα στελεχώσουν το πλήρωμα του πιο προηγμένου διαστημόπλοιου, του USS Έντερπραϊς.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Πεγκ, Έρικ Μπάνα, Γουινόνα Ράιντερ, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 24/3 στις 22:30

«Τσώρτσιλ» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεπλίτζκι

Ιούνιος του 1944. Οι δυνάμεις των Συμμάχων στέκονται στο χείλος του γκρεμού. Ένας τεράστιος στρατός έχει μυστικά μαζευτεί στις νότιες ακτές της Βρετανίας, έτοιμοι να ανακτήσουν την κατακτημένη από τους ναζί Ευρώπη. Ένας άντρας βρίσκεται στο δρόμο τους: ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πίσω από την εικονική του φιγούρα και τους ευφάνταστους λόγους, βρίσκεται ένας άντρας που έχει έρθει αντιμέτωπος με τον πολιτικό εξευτελισμό, τη στρατιωτική αποτυχία και την οργανική δυσκολία στο να εκφέρει λόγο. Φοβούμενος μην επαναληφθεί η τρομακτική σφαγή του 1915 στις ακτές της Καλλίπολης, και καταβεβλημένος από τα χρόνια του πολέμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι η σκιά του ήρωα που αμύνθηκε στη μαζική επίθεση του Χίτλερ. Αν η απόβαση τώρα αποτύχει, τρομοκρατείται στην ιδέα να τον θυμούνται ως τον αρχιτέκτονα της σφαγής. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ο στρατηγός Αϊζενχάουερ και ο στρατάρχης Μοντγκόμερι είναι αντίθετοι στις προσπάθειες του Τσόρτσιλ να σταματήσει την επιχείρηση. Ο βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος πρέπει να μεσολαβήσει. Μόνο με τη συμπαράσταση της ευφυούς, αλλά ευέξαπτης συζύγου του, Κλεμεντίν, ο πρωθυπουργός μπορεί να αποφύγει τη φυσική και πνευματική κατάπτωση.

Παίζουν: Μπράιαν Κοξ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζον Σλάτερι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 24/3 στις 23:00

«Ο Εκλεκτός» (2010) σε σκηνοθεσία Άλμπερτ & Άλεν Χιούζ

Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος (Ντένζελ Ουάσινγκτον)  διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: Να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι (Γκάρι Όλντμαν) όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις.

*Open, Τρίτη 24/3 στις 23:30

«Το Δείπνο» (2017) σε σκηνοθεσία Όρεν Μόβερμαν

Μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά δύο παντρεμένα ζευγάρια θα συναντηθούν για φαγητό σε ένα ακριβό εστιατόριο. Η συζήτηση κυλά περί ανέμων και υδάτων, όμως, είναι φανερό ότι πίσω από τις προπόσεις και τις χαλαρές συζητήσεις, σιγοβράζει μια ένταση που από λεπτό σε λεπτό πρόκειται να ξεσπάσει. Κι αυτό, διότι οι δεκαπεντάχρονοι γιοι τους έχουν διαπράξει ένα αποτρόπαιο έγκλημα, όπου το βίντεο καταγραφής του έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα. Αν και τα πρόσωπά τους δεν διακρίνονται, η ταυτοποίησή τους επίκειται από στιγμή σε στιγμή. Το φράγμα, όμως, της ευγενικής υποκρισίας ανάμεσα στον Σταν, τον Πολ, την Κλερ και την Κέιτλιν θα σπάσει πολύ νωρίτερα, αφού για να προστατεύσουν ο καθένας τις πολιτικές και ακαδημαϊκές καριέρες τους, τις οικογένειες, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τους, είναι έτοιμοι να φτάσουν ακόμα και πέρα από τα άκρα.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Στιβ Κούγκαν, Ρεμπέκα Χολ, Κλόι Σεβινί.

*Alpha, Τρίτη 24/3 στις 00:20