Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η Καστοριά δε θα γίνει η σύγχρονη Σπιναλόγκα

Έντονη διαμαρτυρία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας

Ενημερώθηκα από συμπολίτες μας ότι διάφορα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν δέχονται καρκινοπαθείς για τις χημειοθεραπείες τους ή έγκυες γυναίκες για τις εξετάσεις τους, μόνο και μόνο επειδή είναι από την Καστοριά. Κάποιοι μάλιστα ζητούν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι test για τον κορωνοιό, ενώ γνωρίζουν πως αυτό γίνεται μόνο εάν κάποιος έχει συμπτώματα.

Επικοινώνησα άμεσα τηλεφωνικά χθες βράδυ (24/3/2020 ώρα 21.20) με τον κ. Τσιόδρα τονίζοντας του, πως αυτό είναι απάνθρωπο, ανήθικο και αντισυνταγματικό. Η Καστοριά δε θα γίνει η σύγχρονη Σπιναλόγκα. Ο κ. Τσιόδρας συμφώνησε πως αυτό είναι απαράδεκτο και οι εξετάσεις ή οι θεραπείες πρέπει να συνεχιστούν κανονικά, με τα μέτρα ασφαλείας. Με διαβεβαίωσε πως το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Για το θέμα χθες βράδυ ενημερώθηκε και ο Υπουργός Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας, το ΕΚΑΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την Καστοριά στη δοκιμασία που περνάει και να στείλει άμεσα οδηγία στα νοσοκομεία ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι θεραπείες των ασθενών (καρκινοπαθείς κλπ.) από την Καστοριά. Θα παρακολουθώ στενά το θέμα και παρακαλώ οποιονδήποτε συμπολίτη μας από εδώ και στο εξής αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, να ενημερώσει άμεσα.