7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Εθνική επέτειος σήμερα, αλλά αφού θα μείνεις σπίτι, σου έχουμε επτά ωραίες ταινίες να απολαύσεις απόψε στην τηλεόρασή σου.

«Indiana Jones και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» (2008) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

1957, και ο Ψυχρός Πόλεμος μαίνεται. Αποτυγχάνοντας να εμποδίσει τους Σοβιετικούς να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εύρημα του αμερικανικού στρατού, ο Ιντιάνα Τζόουνς πέφτει σε δυσμένεια από το FBI και απομακρύνεται από το πανεπιστήμιο. Η γνωριμία του με έναν παρορμητικό νεαρό θα τον οδηγήσει στο Περού και την αναζήτηση του μυθικού κρυστάλλινου κρανίου του Άκατορ, μια περιπέτεια κατά την οποία θα συναντήσει πολλούς παλιούς φίλους κι εχθρούς.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Σία ΛαΜπεφ, Κέιτ Μπλάνσετ.

*Open, Τετάρτη 25/3 στις 21:00

«Μαντώ Μαυρογένους» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Αρκετά χρόνια μετά την επανάσταση και την ενεργό δράση της, η Μαντώ Μαυρογένους ζητά τη σύνταξη του αγωνιστή και θυμάται τη ζωή της, τον έρωτά της με τον Υψηλάντη και τις δολοπλοκίες των εχθρών τους.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσσούν, Άλκης Γιαννακάς, Ελένη Ερήμου, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Μοσχίδης, Θόδωρος Έξαρχος, Αθηνόδωρος Προύσαλης , Κάκια Παναγιώτου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μίλτος Κοντέας, Ντίνος Καρύδης, Τίμος Περλέγκας, Μάκης Δεμίρης, Θάνος Παπαδόπουλος, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Γιώργος Κυριακίδης, Γιάννης Φύριος, Ρίτα Άντλερ, Χρήστος Νάτσιος, Νίκος Τσουκαλάς, Χάρης Κεδίκος, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Πέρσα Μπαλαδήμα, Τηλέμαχος Εμμανουήλ, Βασίλης Γεωργιάδης, Δημήτρης Παπαγιάννης, Τάκης Πετρόπουλος, Κώστας Πασαλής, Αντώνης Αντωνίου.

*Ant1, Τετάρτη 25/3 στις 21:00

«Μόναχο» (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ως αντίποινα για τη δολοφονία έντεκα Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς του Μονάχου από την Παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, γνωστή ως «Μαύρος Σεπτέμβρης», μία ομάδα πρακτόρων της Μοσάντ, αναλαμβάνει τον εντοπισμό και εκτέλεση των εκ πρώτης όψεως υπευθύνων της επίθεσης.

Παίζουν: Έρικ Μπάνα, Ντάνιελ Κρέιγκ, Κιάραν Χιντς, Ματιέ Κασσοβίτς, Χανς Τσίσλερ, Τζέφρεϊ Ρας.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 25/3 στις 22:30

«Μερικές μέρες από τη ζωή του Ομπλόμοφ» (1980) σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ

Ένας άεργος ευγενής, ο Ομπλόμοφ, καλόκαρδος αλλά τεμπέλης, αριστοκράτης παλαιάς κοπής και ο Στoλτς, ένας δυναμικός και φιλόδοξος επιχειρηματίας, ποτισμένος με το πνεύμα του ορθολογισμού και της προόδου, είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Ο Ομπλόμοφ παραμένοντας προσκολλημένος στις αξίες ενός παλιού κόσμου που χάνεται, αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί τη στάση ζωής του φίλου του και την απορρίπτει ως ματαιόδοξη, κυνική και επιφανειακή. Βέβαια, βαθιά μέσα του υποφέρει, γιατί γνωρίζει ότι έχει ήδη ξεπεραστεί από τα πράγματα και πως δεν έχει θέση σ έναν καινούριο νέο κόσμο, που αλλάζει ραγδαία. Όταν ανάμεσά τους μπαίνει η όμορφη Όλγα, οι ζωές τους και η σχέση τους θα δοκιμαστούν.

Παίζουν: Ολέγκ Ταμπάκοφ, Γιούρι Μπογκατίριοφ, Αντρέι Ποπόφ, Ελένα Σολοβέι, Λεοντίεφ Αβανγκάρντ, Αντρέι Ραζουμόφσκι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 25/3 στις 23:00

«Ακολουθία Φόνων στην Οξφόρδη» (2008) σε σκηνοθεσία Άλεξ ντε λε Ινγκλέσια

Στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών που φαίνονται να συνδέονται μεταξύ τους με μαθηματικό τρόπο.

Παίζουν: Ντομινίκ Πινόν, Λεονόρ Γουότλινγκ, Τζιμ Κάρτερ, Άλαν Ντέιβιντ, Μπερν Γκόρμαν, Τζον Χαρτ.

*Open, Τετάρτη 25/3 στις 23:45

«Αδίστακτα Πρόσωπα» (1997) σε σκηνοθεσία Τζον Γου

Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο-βόμβα, που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο ο Σον προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να συλλάβει ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του στο παρελθόν. Η ενέδρα που θα στήσει στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, θα ρίξει μεν τον αρχιτρομοκράτη σε κώμα, όμως δεν μπορεί να μιλήσει για να βοηθήσει την έρευνα. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Αποφασισμένος ο Σον να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ότι έτσι θα ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, αφού και ο Τρόι κάνει ακριβώς το ίδιο, όταν συνέρχεται από το κώμα και διαπιστώνει ότι το πρόσωπό του έχει… εξαφανιστεί! Ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων έχει μόλις ξεκινήσει, όπου η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτό φαίνεται. Πρωτοποριακή για την εποχή της από άποψη ειδικών εφέ, η ταινία «Face/Off» σημείωσε τεράστια επιτυχία και διακρίσεις τόσο για την πρωτότυπη κινηματογραφική πλοκή της, όσο και για τις μοναδικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Νίκολας Κέιτζ, Τζόαν Άλλεν, Τζίνα Γκέρσο, Νικ Κασσαβέτις.

*Alpha, Τετάρτη 25/3 στις 00:20

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης. Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Τετάρτη 25/3 στις 00:30