6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επέλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«Το Τελευταίο Οχυρό» (2001) σε σκηνοθεσία Ροντ Λούρι

Η ένδοξη καριέρα του στρατηγού Γιουτζίν Ίργουιν λήγει άδοξα όταν περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε φυλάκιση στο Κάστρο, μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί ο Ίργουιν έρχεται σε σύγκρουση με τον συνταγματάρχη Γουίντερ, διοικητή της φυλακής, που χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους επιτήρησης των κρατουμένων και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και στην αφαίρεση της ζωής, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στον Γουίντερ, ο Ίργουιν συσπειρώνει γύρω του 1200 κρατουμένους κι οργανώνει ένα σχέδιο για την κατάληψη της φυλακής.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μαρκ Ράφαλο.

*Open, Πέμπτη 22/3 στις 21:00

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (2017) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη. Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο. Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας, που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με πλοίο αλλά και έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκάρι Όλντμαν, Σάλμα Χάγιεκ.

*Star, Πέμπτη 22/3 στις 21:00

«Μια του Κλέφτη» (1960) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωαννόπουλου

Ένας καταξιωμένος δικηγόρος, ερωτευμένος με μια κοπέλα, ενώ κάνει τις διακοπές του στην Πάρο γνωρίζει μια παντρεμένη γυναίκα, η οποία τον ερωτεύεται με πάθος. Ο σύζυγός της, υποπτευόμενος ότι κάτι σκαρώνει η γυναίκα του, κάνει μια αιφνιδιαστική έφοδο, η οποία θα γίνει αφορμή για να γνωριστεί ο δικηγόρος με την κοπέλα που αγαπάει. Εκείνη τον φυγαδεύει, θεωρώντας τον κλέφτη, αλλά γρήγορα αποκαλύπτεται η αλήθεια, με αποτέλεσμα οι δύο νέοι να τα φτιάξουν μεταξύ τους και να παντρευτούν.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Κάκια Αναλυτή, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Αλίκη Ανδρέου, Θόδωρος Μορίδης, Κατερίνα Χέλμη, Λέλα Πατρικίου, Θανάσης Βέγγος, Παμφίλη Σαντοριναίου, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Άννα Μαρία Ράλλη, Νανά Παπαδοπούλου, Κάκια Κοντοπούλου, Γιώτα Σοϊμοίρη, Τάκης Καβαλιεράτος, Λούλα Αρβανιτογιάννη, Δημήτρης Φωτιάδης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 26/3 στις 22:00

«Η Απρόσκλητη» (2009) σε σκηνοθεσία Τσαρλς Γκαρντ

Μετά τον ύποπτο θάνατο της μητέρας τους, η Άννα και η Άλεξ βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν κυκεώνα αμφιβολιών, που αυξάνονται δραματικά, καθώς ο πατέρας τους αρραβωνιάζεται τη Ρέϊτσελ, τη νοσοκόμα της νεκρής γυναίκας του. Οι δύο αδελφές αποφασίζουν, να ανακαλύψουν κάθε λεπτομέρεια του παρελθόντος της Ρέϊτσελ και έρχονται αντιμέτωπες με σκοτεινές παραισθήσεις, ανατριχιαστικούς εφιάλτες, και θανάσιμες συνέπειες.

Παίζουν: Έμιλι Μπράουνινγκ, Άριελ Κέμπελ, Ντέιβιντ Στράδερν, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Κέβιν ΜακΝάλτι.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 26/3 στις 22:30

«Ο Κύριος ΟΒΕ» (2015) σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα.Παλιότερα, ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους.Γι’ αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις.Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

Παίζουν: Ρολφ Λάσγκαρντ, Μπαχάρ Παρς, Φίλιπ Μπεργκ, Ίντα Ένγκβολ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 26/3 στις 23:00

Lucy (2014) σε σκηνοθεσία Λουκ Μπεσόν

Η Λούσι, μια νεαρή γυναίκα, βρίσκεται άθελα της στη δίνη μιας σκοτεινής συμφωνίας. Προτού καταλάβει καν πού έχει βρεθεί μπλεγμένη, η Λούσι βρίσκεται όμηρος της κινέζικης μαφίας και μάλιστα με μια πολύ επικίνδυνη ναρκωτική ουσία εμφυτευμένη στην κοιλιά της. Αρχικά είναι ανήμπορη να αντιδράσει σε όσα συμβαίνουν αλλά όταν το υλικό διαχέεται στην κοιλιά της, η Λούσι αποκτά ξαφνικά υπερφυσικές δυνάμεις, που την αλλάζουν για πάντα και μεταμορφώνεται σε έναν ανελέητο πολεμιστή, πέρα από την ανθρώπινη λογική…

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Μόργκαν Φρίμαν, Μιν Σικ Τσόι, Άναλι Τίμπτον.

*Star, Πέμπτη 26/3 στις 23:30