7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια μέρα καραντίνας. Καταπολέμησε τη βαρεμάρα με μία από τις ταινίες που επιλέξαμε.

«Οιωνός» (2002) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ένας πρώην ιερέας, που μαζί με τον αδελφό του συντηρεί φάρμα στην Πενσυλβάνια, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο τεραστίων γεωμετρικών σχηματισμών που φτιάχτηκαν σε μια νύχτα στα χωράφια του. Πιστεύοντας ότι επίκειται επίθεση εξωγήινων, ταμπουρώνεται με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι για να τους αντιμετωπίσει. Αλληγορία για την μετά της 11ης Σεπτεμβρίου Αμερική, απλοϊκή σε σύλληψη, αλλά αποτελεσματική ως θρίλερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χοακίν Φοίνιξ, Ρόρι Κάλκιν, Τσέρι Τζόουνς.

*Open, Παρασκευή 27/3 στις 21:00

«Η διάσωση» (2015) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός. Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζέσικα Τσάστεϊν, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Πένια.

*Star, Παρασκευή 27/3 στις 21:00

«Βαϊάνα» (2016) σε σκηνοθεσία Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ

Η Βαϊάνα, η αποφασιστική και πεισματάρα κόρη του αρχηγού μιας κοινότητας στην εξωτική Πολυνησία, επιλέγεται από τον ίδιο τον Ωκεανό για να ολοκληρώσει μια αρχαία αποστολή: να επιστρέψει ένα ιερό κειμήλιο στη θεά, στην οποία ανήκει. Όταν μια καταστροφική επιδημία αρχίζει να απειλεί τη βιωσιμότητα του νησιού της, στο θρόνο του οποίου προορίζεται να καθίσει, η Βαϊάνα θα πάρει την τολμηρή απόφαση να αναζητήσει τον Μάουι, έναν θρυλικό ημίθεο, ώστε με τη βοήθειά του να επιστρέψει την ιερή καρδιά της θεάς Τε Φίτι στη θέση της και να πετύχει έτσι τη σωτηρία του λαού της. Τα εμπόδια όμως που υψώνονται μπροστά της φαίνονται απροσπέλαστα και χρειάζεται κάτι παραπάνω από θέληση για να τα προσπεράσει…

Φωνές μεταγλώττισης: Μαρίνα Σάττι, Μιχάλης Κουϊνέλης, Ζωή Μουρλά, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πακσόγλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Χρήστος Συριώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Στέλιος Ψαρουδάκης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, κ.α.  (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Αουλιί Κραβάλιο, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέιτσελ Χάουζ, Τεμουέρα Μόρισον, Ζιμόν Κλεμέντ, Νικόλ Σέρζινγκερ, Άλαν Τούντικ, κ.α.)

*Alpha, Παρασκευή 27/3 στις 21:50

«Ραντεβού στον αέρα» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Ένας σύμβουλος “επαγγελματικής μετάβασης”, δηλαδή υπεύθυνος απολύσεων, ζει 320 ημέρες το χρόνο ταξιδεύοντας αεροπορικώς. Αποφεύγει συστηματικά κάθε είδους δέσμευση, όμως η γνωριμία του με δύο διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες θα αλλάξει την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Βέρα Φαρμίγκα, Άννα Κέντρικ, Τζέισον Μπέιτμαν.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 27/3 στις 22:30

«Καταπληκτικές γυναίκες» (2016) σε σκηνοθεσία Μάικ Μιλς

1979, Σάντα Μπάρμπαρα. Η Ντοροθία Φιλντς (Ανέτ Μπένινγκ) είναι μια αποφασιστική μητέρα, που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της (Λούκας Τζέιντ Ζούμαν), σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση.Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην ‘Αμπι (Γκρέτα Γκέργουιγκ), ένα ελεύθερο πνεύμα και punk καλλιτέχνη και στην Τζούλι (Έλ Φάνινγκ), μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Λούκας Τζέιντ Ζούμαν, Ελ Φάνινγκ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Μπίλι Γκραντάπ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/3 στις 23:00

«Ronin» (1998) σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ

Ρόνιν ονομάζονται οι σαμουράι που έμειναν χωρίς αφέντη… Σε ανάλογη μοίρα βρίσκονται πέντε , άνεργοι πλέον, πρώην μυστικοί πράκτορες, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Ο Σαμ που δούλευε για την CIA και ο Γκρεγκόρ που είχε θητεύσει στην KGB , είναι οι επικεφαλής της πεντάδας , που αναλαμβάνει να κλέψει μια μυστηριώδη βαλίτσα για λογαριασμό μιας αινιγματικής Ιρλανδέζας. ‘Oμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαν Ρενό, Νατάσα ΜακΙλόουν.

*Ant1, Παρασκευή 27/3 στις 00:00

«Contagion» (2011) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Ένας θανατηφόρος ιός, που μπορεί να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, εξαπολύεται και η παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου για να βρει το σωστό εμβόλιο και να σταματήσει τον γενικό πανικό, που έχει κυριεύσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη. Ερευνητές ελέγχου επιδημιών, ο στρατός, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αλλά και απλοί πολίτες κινητοποιούνται και προσπαθούν να ανακαλύψουν την προέλευση του ιού και συνεπώς τη θεραπεία προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λόρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Γουίνσλετ, Έλιοτ Γκουλντ, Τζον Χοκς.

*Star, Παρασκευή 27/3 στις 00:00