6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Έφτασε το Σάββατο, ακόμα πρέπει να προσέχουμε. Γι’ αυτό κάτσε μέσα, άραξε στον καναπέ σου και δες μια από τις ταινίες που επιλέξαμε.

«Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» (2016) σε σκηνοθεσία Έρικ Σάμερ, Έρικ Ουάριν

«Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου». Μ? αυτή τη φράση, η αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων, «δίνει φτερά», σε κάθε μικρό ή μεγάλο φανταστικό σχέδιο των παιδιών! Η Φελίσια είναι ένα 11χρονο ορφανό κορίτσι, που έχει ένα και μόνο πάθος: τον χορό. Με τον Βίκτορ, τον καλύτερό της φίλο, που θέλει να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης, θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Ενωμένοι θα δώσουν έναν αγώνα ζωής για να τα καταφέρουν και να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους. Θα καταφέρουν να κάνουν το όνειρο να κρατήσει για πάντα;

*Star, Σάββατο 28/3 στις 21:00

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1967) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Τα τρία αδέλφια της Αννούλας, ο Κώστας, ο Θανάσης και ο Ηλίας, εργάζονται στα ναυπηγεία. Η μόνη τους διασκέδαση είναι το ποδόσφαιρο και η μεγάλη τους αδυναμία η αδελφή τους… Την προσέχουν λοιπόν σαν τα μάτια τους για να την παραδώσουν στον μέλλοντα νυμφίο, άσπιλη και αμόλυντη. Ο μόνος που εμπιστεύονται για να προσέχει την Αννούλα, όταν αυτοί πηγαίνουν στο γήπεδο, είναι ο αδελφικός τους φίλος, ο Γιωργάκης. Η στενή επαφή των δύο νέων δεν θα αργήσει να τους φέρει πιο κοντά και να μετατρέψει τη φιλία τους σε έρωτα. Ο Γιωργάκης όμως δεν μπορεί να προδώσει την εμπιστοσύνη των φίλων του.Κάποια μέρα στην ταβέρνα, γνωρίζονται όλοι με την ωραία και πλούσια Έλενα, η οποία ρίχνεται στον Γιώργο…

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Δοξαράς, Μαίρη Μεταξά, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Open, Σάββατο 28/3 στις 21:00

«Η ‘Eλεν Εκπαιδεύεται» (2004) σε σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Η Έλεν Χάρις ζει στο Μανχάταν τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Με μια επιτυχημένη καριέρα ως στέλεχος σε ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων της πόλης, η Έλεν ζει συνεχώς μέσα σε έναν δημιουργικό πυρετό ανάμεσα σε πασαρέλες, κάστινγκ και ξέφρενα πάρτυ μέχρι πρωίας. Όλα όμως ανατρέπονται, έπειτα από ένα ξαφνικό τηλεφώνημα. Η αδελφή της και ο γαμπρός της έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα αφήνοντας μόνα τα τρία πολυαγαπημένα της ανίψια. Χωρίς να προλάβει να το καταλάβει, η ζωή της Έλεν αλλάζει ριζικά, αφού θα αναλάβει πρόθυμα τη φροντίδα των παιδιών. Κι ενώ μέχρι τότε ήταν η πιο τρελιάρα και ανέμελη θεία, τώρα καλείται να γίνει μια υπεύθυνη και στοργική… μαμά. Θα καταφέρει όμως να συνδυάσει την πυρετώδη ζωή της με τα νέα δεδομένα; Και πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό, όταν στη μέση μπαίνει και ο απρόβλεπτος έρωτας;

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Τζον Κόρμπετ, Τζόαν Κιούζακ, Χέιντεν Πανετιέρ, Σπένσερ Μπρέσλιν, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Σάββατο 28/3 στις 22:00

«Hellion» (2014) σε σκηνοθεσία Kat Candler 

Ένας αλκοολικός πατέρας πασχίζει να μεγαλώσει μόνος του τα δυο του παιδιά, τον μικρό Wes και τον αντιδραστικό έφηβο Jacob. Γεμάτος με οργή, ο Jacob βρίσκει την εκτόνωση στον επικίνδυνο κόσμο του motocross, όμως η αυξανόμενα απερίσκεπτη συμπεριφορά του απειλεί τα τινάξει όλα στον αέρα.

Παίζουν: Aaron Paul, Juliette Lewis, Josh Wiggins.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 28/3 στις 22:00

«Όρια αντοχής» (2000) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Μια τραγωδία χωρίζει τις μοίρες δύο αδελφών. Σε ένα ορειβατικό ατύχημα, ο Πίτερ Γκάρετ παίρνει την μοιραία απόφαση να κόψει το σκοινί που συγκρατεί τον πατέρα του, προκειμένου να σώσει την ζωή της αδελφής του ‘Αννι, αλλά και της δικής του. Εκείνος δεν μπορεί να ξεχάσει. Εκείνη δεν μπορεί να τον συγχωρέσει. Ο πόνος απομακρύνει τα δύο αδέλφια. Ο Πίτερ αφιερώνεται στην γοητεία της άγριας φύσης ως φωτογράφος, ενώ η ‘Αννι συνεχίζει με επιτυχία το όνειρο του πατέρα τους και επιδιώκει να βρεθεί στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Τώρα, παγιδευμένη σε υψόμετρο 26.000 ποδών, δεν ελπίζει σε βοήθεια και βλέπει τους πάγους γύρω της σαν τον επικείμενο “τάφο” της. Ο Πίτερ θα είναι η μοναδική της σωτηρία, εάν μπορέσει να σκαρφαλώσει στην Κ2, την πιό επικίνδυνη βουνοκορφή του κόσμου. Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών Μάρτιν Κάμπελ τινάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, σ’ αυτή την περιπέτεια διάσωσης με εξαιρετικά παράτολμα σταντ, που θα δοκιμάσουν τα όρια αντοχής μας!

Παίζουν: Κρις Ο’Ντόνελ, Ρόμπιν Τάνεϊ Μπιλ Πάξτον, Σκοτ Γκλεν, Ιζαμπέλα Σκορούπκο.

*Mega, Σάββατο 28/3 στις 22:40

«Ζήτημα Τιμής» (1992) σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Ένας άπειρος δικηγόρος που υπηρετεί στο Ναυτικό, διορίζεται να υπερασπίσει δύο πεζοναύτες που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός συναδέλφου τους.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ.

*Ant1, Σάββατο 28/3 στις 22:45