8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Ο Πρώτος Εκδικητής. Captain America» (2011) σε σκηνοθεσία Τζο Τζόνστον

Το 1942, ο Στιβ Ρότζερς θεωρείται σωματικά ανίκανος να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό και να πολεμήσει τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παίρνει μέρος εθελοντικά στο Σχέδιο: Αναγέννηση, μια μυστική στρατιωτική οργάνωση και μετατρέπεται σε υπερστρατιώτη με το όνομα Κάπταιν Αμέρικα (Captain America). Με σύμμαχο τον Μπάκι Μπαρνς, πολεμάει τον Ρεντ Σκαλ (Red Skull), τον ύπουλο επικεφαλής προηγμένων οπλικών συστημάτων του Χίτλερ, το σχέδιο των οποίων για την παγκόσμια κυριαρχία συμπεριλαμβάνει ένα φαινομενικά μαγικό αντικείμενο.

Παίζουν: με τους Κρις Έβανς, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμι Λι Τζόουνς, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόμινικ Κούπερ, Χέιλι Άτγουελ.

*Alpha, Κυριακή 29/3 στις 21:00

«Transformers 3: Dark of the Moon» (2011) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ένα μυστηριώδες γεγονός το οποίο συνέβη στην Γη πριν από πενήντα χρόνια θα σταθεί η αφορμή να αναζωπυρωθεί ο πόλεμος μεταξύ των Ότομπορτς και των Ντισέπτικονς. Και τότε θα είναι όπου ο Σαμ και οι άνθρωποι καλούνται να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά και θα μπλέξουν σε μια κατάσταση πέρα από κάθε όρια. Πρωταγωνιστούν: Σία ΛαΜπέουφ, Τζος Ντουχάμελ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζον Τορτούρο

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 29/3 στις 21:15

«Το μαύρο άλογο» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον

Ο ήρωας Genesis Pontini πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυϊα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά, της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο…

Παίζουν: Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλστον, Κερκ Τόρανς, Μιριάμα ΜακΝτάουελ, Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 29/3 στις 22.00

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου» (2008) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Ιντιάνα Τζόουνς, καθ’όλα έτοιμος, επανέρχεται για μια ακόμα καταιγιστική περιπέτεια, όπου μάχεται αυτή τη φορά για κάποια μυστηριώδη κρυστάλλινα κρανία. Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Κέιτ Μπλάντσετ, Σάια ΛεΜπάουφ.

*Open TV, Κυριακή 29/3, στις 23:00

«Μια τόσο μακρινή απουσία» (1985) σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσιώλη

Η Αγγελική, μια κοπέλα που «φτιάχνει τον κόσμο με το νου της», όπως την κατηγορεί η μητέρα της, εξεγείρεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να κλείσει την κατατονική αδελφή της Αλεξάνδρα στο ψυχιατρείο. Την παίρνει από εκεί μέσα και την οδηγεί στη γενέτειρά τους, στην Πελοπόννησο, όπου όμως και εκεί το κλίμα είναι εχθρικό και δυσοίωνο για τις δύο γυναίκες. Καταδιωκόμενες θα γυρίσουν στην πρωτεύουσα, θα κλειστούν σ’ ένα διαμέρισμα, και σε μια ύστατη απελπισμένη προσπάθεια να υπερασπιστεί την ελευθερία τους, η Αγγελική θα ταμπουρωθεί και θα κλείσει με καρφιά την πόρτα.

Παίζουν: Πέμυ Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Μηνάς Χατζησάββας, Ζαχαρίας Ρόχας, Μπέτυ Βαλάση, Κωνσταντίνος Τζούμας, Βίνα Ασίκη, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Κατερίνα Τσιώλη, Στέφανος Αλεξάνδρου, Κατερίνα Πετούση, Γιώργος Μελισσάρης, Νίκος Λύτρας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/3 στις 23.00

«Gothika» (2003) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Η ψυχίατρος Μιράντα Γκρέι, ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, ξυπνάει μέσα σ’ έναν αληθινό εφιάλτη: βρίσκεται έγκλειστη στο ίδρυμα όπου εργάζεται και κατηγορείται για τον φόνο του άντρα της, ενώ δεν θυμάται τίποτα. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. ‘Ενας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραστη τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της…. Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Κασοβίτς κάνει το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ και η Χάλι Μπέρι παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως «screen queen», με μια ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου που αμφισβητεί την κυριαρχία της λογικής και μας καλεί να επιχειρήσουμε ένα πέρασμα στην «άλλη όχθη»….

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζ.

*Mega, Κυριακή 29/3 στις 23.00

«Στοιχειωμένο νερό» (2005) σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Σάλες

Έχοντας χωρίσει μόλις πρόσφατα, η Ντάλια Γουίλιαμς αποφασίζει να κόψει κάθε γέφυρα με το παρελθόν και να ξεπεράσει την οδυνηρή δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της για την κηδεμονία της μικρής Σεσίλια. Αποφασισμένη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, θα βρει σύντομα νέα δουλειά και νέο σπίτι, για να αφοσιωθεί απερίσπαστη στην ευτυχία της ίδιας και της κόρης της. Κάποια παράξενα γεγονότα, όμως, αναπάντεχοι θόρυβοι, απροσδιόριστες σκιές, ανεξήγητες διαρροές νερού από τους τοίχους και το ταβάνι, όλα της λένε ότι τα σκοτάδια του παρελθόντος είναι ακόμα εδώ. Τώρα, όμως, η Ντάλια δεν έχει να προστατέψει μόνο την δική της ζωή, αλλά και τη ζωή της Σεσίλια. Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει είναι να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό…

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Τιμ Ροθ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Τζον Σι Ράιλι, Ντάγκρεϊ Σκοτ.

*ALPHA, Κυριακή 29/3 στις 23:45

TESIS (1996) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Ανεμάμπαρ

Η Άνχελα είναι φοιτήτρια στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Μαδρίτης. Στην έρευνά της για να συγκεντρώσει υλικό για τη διπλωματική της – «Tesis» (από όπου και ο τίτλος της ταινίας) με θέμα τη βία στο σινεμά, βρίσκει τον καθηγητή της νεκρό, σε μια αίθουσα προβολής, και θα κλέψει την ταινία που αυτός παρακολουθούσε, η οποία καταγράφει ένα απεχθές έγκλημα. Σταδιακά «κυκλώνεται» επικίνδυνα από ανθρώπους εθισμένους στην ακραία βία. Συνεργάζεται με τον Τσέμα, ένα συμφοιτητή της, ο οποίος διατηρεί μία συλλογή από ταινίες βίας και πορνογραφίας. Καθώς βλέπει την ταινία με τον Τσέμα, ανακαλύπτει ότι πρόκειται για ένα «snuff film» (ερασιτεχνική ταινία με ζωντανή καταγραφή δολοφονίας) με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια, που είχε δεσμό με τον συμφοιτητή τους Μπόσκο. Αναζητώντας την προέλευση της κασέτας, η Aνχελα και ο Τσέμα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε έναν επικίνδυνο κύκλο μυστηρίου και αίματος.

Παίζουν: Άνα Τόρεντ, Εδουάρδο Νοριέγα, Φέλε Μαρτίνεθ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 29/3 στις 00.15