56 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 1212 συνολικά – 43 οι νεκροί

Στα 1.212 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρας μας καθώς καταγράφηκαν ακόμη 56, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 43 καθώς σε μία ημέρα έχασαν τη μάχη με τη ζωή πέντε άτομα.

Οι νεκροί είναι 32 άνδρες και 11 γυναίκες.  Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 35.000 θάνατου σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ην. Βασίλειο υπάρχουν 359.000 περιπτώσεις, 23.000 θανάτους. Μόνο η Ιταλία μετρά 10.700 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αναστέλλεται για η λειτουργία της μονάδας πέντε της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν γίνει πάνω από 4.000 έλεγχοι και 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει την καραντίνα.

Υπάρχουν ακόμη 83 άνθρωποι που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές.

Τόνισε πως: «Το φετινό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία».

Και συνέχισε:

«Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα μαζί με όλους. Οι μέρες βελτιώνονται και θα θέλουμε να βρεθούμε έξω. Όμως αυτό θα είναι το λάθος και θα βοηθήσουμε να εξαπλωθεί ο ιός».

 

Δείτε live: