5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Δίδυμοι πύργοι» (2006) σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

11 Σεπτεμβρίου 2001. Μετά την καθημερινή τους περίπολο στο Μανχάταν, ο αρχιφύλακας Τζον Μακ Λάφλιν και ο αστυνομικός Γουίλ Χιμένο πληροφορούνται πως ο ένας από τους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μόλις χτυπήθηκε από… αεροπλάνο! Αμέσως ο Μακ Λάφλιν αναθέτει στους αστυνομικούς του να βοηθήσουν στην εκκένωση του (ακόμη άθικτου) δεύτερου πύργου. Όταν καταφθάνουν στον τόπο της καταστροφής, οι σκηνές στις, των οποίες γίνονται αυτόπτες μάρτυρες, είναι εφιαλτικές: ένας άνθρωπος πηδά στο κενό προκειμένου να αποφύγει τις φλόγες ενώ άλλοι κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος. Αψηφώντας τον κίνδυνο, ο Μακ Λάφλιν και τρεις άνδρες του, οι Χιμένο, Πετζούλο και Ροντρίγκεζ ανοίγουν δρόμο ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος μεταξύ των Δίδυμων Πύργων για να βοηθήσουν στην εκκένωση τους. Τη στιγμή που ο Κρις Αμορόζο, συνάδελφός τους, τους πλησιάζει για να τους πληροφορήσει πως το Πεντάγωνο δέχτηκε κι αυτό ανάλογο πλήγμα, ένα ακόμη αεροπλάνο πέφτει πάνω στον δεύτερο πύργο! Καθώς ο Μακ Λάφλιν και οι άνδρες του μπαίνουν στον πρώτο πύργο, τα κτίρια αρχίζουν να σείονται. Κοιτώντας γύρω του, ο Μακ Λάφλιν συνειδητοποιεί πως, από στιγμή σε στιγμή, ο δεύτερος πύργος πρόκειται να καταρρεύσει και πως η μοναδική ελπίδα διάσωσής τους είναι το φρέαρ του πλησιέστερου ασανσέρ.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαρία Μπέλο, Μάικλ Πένα, Τζέι Χερνάντεζ, Μάγκι Γκίλενχαλ.

*Open, Τρίτη 31/3 στις 21:00

«Μια Τρελή, Τρελή Σαραντάρα» (1970) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μια εύθυμη χήρα σαράντα ετών ερωτεύεται τρελά ένα βιολιστή, αλλά τα αδέλφια της έχουν διαφορετική γνώμη και θέλουν να την παντρέψουν μ έναν πλούσιο.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μέλπω Ζαροκώστα, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Γαβριηλίδης, Πόπη Άλβα.

*Ant1, Τρίτη 31/3 στις 21:00

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Όταν το πλήρωμα του θρυλικού Έντερπραϊζ καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια τρομοκρατική δύναμη που προέρχεται από την ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έτσι, ο κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει να ηγηθεί των συντρόφων του στη μάχη τους να αποτρέψουν έναν θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 31/3 στις 22:30

«Tully: Τα Παιδιά Είναι Ευτυχία;» (2018) σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Η Μαρλώ είναι μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, και έγκυος στο τρίτο, που με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η Τάλλυ, η «νυχτερινή νταντά», φτάνει με την μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας πανεπιστημίου που θα την βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά αλλάζοντας εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα της οικογένειας και στο ερώτημα αν τα παιδιά φέρνουν πάντα την ευτυχία. Για άλλη μια φορά η ερμηνεία της Σαρλίζ Θερόν εντυπωσιάζει, ενώ για τη συγκεκριμένη ταινία υπήρξε και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα α γυναικείου ρόλου.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντάπλας, Ρον Λίβινγκστον.

*Alpha, Τρίτη 31/3 στις 22:45

«In Time» (2011) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολς

Στο μέλλον οι άνθρωποι δεν ζουν περισσότερο από τα 25 τους και ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο ανταλλάξιμο αγαθό. Ένας νεαρός που κατηγορείται άδικα για φόνο θα εναντιωθεί στο σύστημα και σε εκείνους που έχουν… όλο το χρόνο με το μέρος τους.

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι.

*Open, Τρίτη 31/3 στις 23:45