Δεν θα επιτραπεί το σούβλισμα αρνιού το Πάσχα… ούτε στο μπαλκόνι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προειδοποίησε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό λόγω κορωνοϊού, καθώς δεν θα συνοδευτεί από μετακινήσεις, εκκλησιασμό και μεγάλα εορταστικά τραπέζια στις αυλές των σπιτιών.

«Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο. Γιατί φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφτούμε τις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, “κι εγώ από χωριό είμαι και γνωρίζω καλά ότι όταν βγαίνουν σούβλες στην αυλή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα. Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό”. Στην ουσία όπως τόνισε, δεν είναι θέμα το ψήσιμο του αρνιού αλλά η συνάθροιση πολλών ανθρώπων μαζί.

Αυτό θα αφορά ακόμη και τις αυλές των σπιτιών, πιλοτές πολυκατοικιών αλλά ακόμη και τα μπαλκόνια των σπιτιών. Εκείνη την ημέρα θα επιτραπεί μόνο το ψήσιμο στον φούρνο. Ο λόγος της μέριμνας αυτής είναι ότι έστω και αν το έθιμο αυτό της Κυριακής του Πάσχα μείνει σε στενό οικογενειακό κύκλο δεν θα λείψουν οι επισκέψεις από συγγενείς και γείτονες.