7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Assassin’s creed» (2016) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Αριάν Λαμπέντ.

«Ξυπόλητος Πρίγκηψ» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ο Κώστας υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του. Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

*Ant1, Τετάρτη 1/4 στις 21:00

«Υπόθεση 39» (2009) σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Άλβαρτ

Μία κοινωνική λειτουργός προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι από τους γονείς της οι οποίοι καθώς φαίνεται την κακοποιούν με εξαιρετικά άσχημους τρόπους. Στην πορεία όμως θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που ώθησαν τους γονείς σε αυτή τη συμπεριφορά.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζοντέλ Φέρλαντ, Ίαν ΜακΣέιν, Μπράντλει Κούπερ, Σίνθια Στίβενσον.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 1/4 στις 22:30

«Pretty woman» (1990) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η? τουλάχιστον, έτσι νομίζει… Κάπως έτσι αρχίζει μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών και η πιο πετυχημένη εισπρακτικά στο είδος της ρομαντική κομεντί.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ.

*Alpha, Τετάρτη 1/4 στις 22:45

«Φραντς» (2016) σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Σε μια μικρή γερμανική πόλη, λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντς, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα, ένας νεαρός γοητευτικός Γάλλος, ο Aντριέν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Ισχυρίζεται ότι ήταν φίλος και παλιός συμφοιτητής του Φραντς στο Παρίσι. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ, Μαρί Γκρούμπερ, Γιόχαν φον Μπίλοβ, Άντον Φον Λούκε, Σιριέλ Κλερ, Άλις ντε Λενκεσένγκ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 1/4 στις 23:00

«Εκτός Ορίων» (2006) σε σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν και Μπράιαν Τέιλορ.

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος ανακαλύπτει ότι ένας αντίπαλός του τον έχει δηλητηριάσει και η μοναδική του σωτηρία είναι να κρατάει την αδρεναλίνη του σε υψηλά επίπεδα.

Η ταινία χαρακτηρίστηκε “ακατάλληλη” λόγω σκηνών βίας, γυμνού και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Σε πολλές σκηνές της ταινίας φαίνονται εικόνες και χαρακτήρες από το παιχνίδι Berzerk. Ο Τζέισον Στάθαμ έκανε μόνος του όλες τις σκηνές οδήγησης. Ταινία γκαγκστερική που σχεδόν σατιρίζει τις ταινίες δράσης. Οι φαν των ταινιών περιπέτειας και δράσης με γρήγορα αυτοκίνητα, ξύλο και κυνηγητό, αξίζει και με το παραπάνω να την δουν.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Ντιούιτ Γιόακαμ.

*Open, Τετάρτη 1/4 στις 23:15

«Ο νόμος της νύχτας» (2016) σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Στη δεκαετία του 1920 εξαιτίας της ποτοαπαγόρευσης επικρατεί η παρανομία, τα ναρκωτικά, η διαφθορά, το παράνομο εμπόριο όπλων και ποτών, γκάνγκστερ αλλά και διεφθαρμένοι αστυνομικοί. Ο Τζο Κάφλιν, ο μικρότερος γιος ενός διακεκριμένου αστυνομικού της Βοστόνης, έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής, εντελώς διαφορετικό από την αυστηρή ανατροφή του, που πήρε από την οικογένειά του. Έχοντας ήδη κάνει πολλές μικροκλοπές και απάτες, πλέον εργάζεται για έναν από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της πόλης. Ο Τζο απολαμβάνει τη χλιδή και τα προνόμια της παράνομης ζωής του. Όμως το να ζεις στο σκοτάδι έχει μεγάλο τίμημα. Πρόκειται για την τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα του Μπεν Άφλεκ.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Σκοτ Ίστγουντ, Ζόι Σαλντάνα, Σιένα Μίλερ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Star, Τετάρτη 1/4 στις 23:30