Νοιαζόμαστε για τις Ευπαθείς Ομάδες

Ο Εθελοντισμός, ως ανιδιοτελής κοινωνική πράξη στοχεύει στο γενικό συλλογικό όφελος, κατά την υλοποίηση του οποίου συχνά μπορεί και οι πολύ μικρές χειρονομίες να μετατρέψουν τις δύσκολες στιγμές σε λιγότερο επώδυνες ή ακόμα και να τις απαλύνουν.

Το πνεύμα εθελοντικής συμμετοχής και προσφοράς σε μια ανθρώπινη κοινότητα -στην κοινότητα στην οποία ανήκουμε- είναι μετάλλιο τιμής, έχει ανεκτίμητη αξία και είναι εξαιρετικά ουσιαστικής σημασίας για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε πράξης, πόσο μάλλον αυτής της βοήθειας προς τον αδύναμο άνθρωπο, τον άνθρωπο που την έχει ανάγκη.

Η συμμετοχή σ’ αυτό, χωρίς ιδιοτέλεια ή όφελος, με τη δική σου ικανότητα και εκούσια διαθεσιμότητα, σε κάνει στο τέλος της μέρας περήφανο για τη συμβολή σου στο κοινό καλό και σου προσφέρει έμπρακτο συναίσθημα ανθρωπισμού, πολιτισμού και αποδοτικής δράσης.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να εμπλακούμε ενεργά στην υλοποίηση ενός συγκεκριμένου ωφέλιμου έργου για ολόκληρη την κοινότητα, να αισθανθούμε άνθρωποι και να φανούμε συνεπείς στις αρχές μας. Τώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες, η κοινωνία μας δοκιμάζεται και τα προβλήματα εμφανίζονται τεράστια. Τώρα και ακολουθώντας τις γνωστές οδηγίες, μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς αυτό που θα θέλαμε να προσφέρουν και εκείνοι σε μας αν ήμασταν στη θέση τους! Περήφανα!

Για να υλοποιηθούν έργα, απαιτείται συνεργασία, αλληλεγγύη και εθελοντισμός. Με άλλα λόγια, οι όμορφες ιδέες γίνονται πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη και την επιμονή πολλών ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα και επιθυμίες. Μην μένεις απαθής σε αυτό που συμβαίνει γύρω σου. Δείξε έμπρακτα την αλληλεγγύη σου βοηθώντας συνανθρώπους που σ’ έχουν ανάγκη.

Η Νέα Δημοκρατία με την εθελοντική της πρωτοβουλία «Νοιαζόμαστε Για Τις Ευπαθείς Ομάδες» κάνει πράξη την αλληλεγγύη, ενισχύοντας έτσι το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας των δήμων «Βοήθεια στο σπίτι» με ανθρώπινο δυναμικό. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα ολικής ή μερικής αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης, εξασφαλίζοντας σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας αξιοπρεπή και ικανή διαβίωση στο φυσικό τους οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Αναγκαία η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και όλοι μας πρέπει να την στηρίξουμε. Ένας μόνος του δεν μπορεί, πολλοί όμως ενωμένοι σίγουρα. Ήδη ένας μεγάλος αριθμός ανταποκρίθηκε, μπορούμε να τον μεγαλώσουμε, δήλωσε συμμετοχή. Πάμε!

Μαρία Νάτσιου
Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων