99 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 1613 συνολικά – 59 οι νεκροί

Συνολικά 59 είναι οι νεκροί στη χώρα μας από κορωναϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.613.

Ο κ. Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη.

Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ένδεκα άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά τους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι 10 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρείχε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπου όπως είπε έγιναν επιπλέον 22 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά.

Όσον αφορά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εντοπίστηκαν συνολικά 121 κρούσματα κορωνοϊού – δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται – σημείωσε ότι οι θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για 14 ημέρες, ενώ οι αρνητικοί θα μεταφερθούν μέχρι και το βράδυ σε τρία ξενοδοχεία της Αττικής, όπου και θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε πως η κατάσταση υγείας των ασθενών πάνω στο πλοίου είναι εξαιρετική και οι περισσότεροι είναι συμπτωματικοί.

Δείτε Live τις ανακοινώσεις, από το υπουργείο Υγείας, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, από Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαρδαλιά.