9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Kong: Η Νήσος του Κρανίου» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόρνταν Βογκτ Ρόμπερτς

Τη δεκαετία του 1970, δημιουργείται μια ομάδα εξερευνητών και στρατιωτικών και στέλνεται σε ένα αχαρτογράφητο νησί στον Ειρηνικό, που αρχικά φαίνεται έρημο και ακίνδυνο. Όμως η ομάδα αγνοεί ότι βρισκόμενοι εκεί, παραβιάζουν τη περιοχή του μυθικού γίγαντα γορίλα γνωστού ως Κονγκ….

Παίζουν: Τομ Χίντλεστον, Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Star, Παρασκευή 3/4 στις 21:00

«Λυκόφως» (2008) σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Η Ιζαμπέλα μετακομίζει από το ηλιόλουστο Φίνιξ σε μια μικρή πόλη στα βόρεια, όπου ο πατέρας της είναι σερίφης. Στο σχολείο θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Έντουαρντ, ένα συμμαθητή της με απόκοσμο ύφος και αλλόκοτη συμπεριφορά.

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπίλι Μπερκ.

*Open, Παρασκευή 3/4 στις 21:00

«Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου» (1997) σε σκηνοθεσία Πι Τζεϊ Χόγκαν

Η Τζούλιαν Πότερ συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένη με τον καλύτερο της φίλο, Μάικ, όταν αυτός της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί σε τέσσερις μέρες την εκλεκτή της καρδιάς του, την Κίμπερλι, η οποία μοιάζει να είναι η «τέλεια γυναίκα». Η Τζούλιαν θα κάνει το παν μέσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες για να χαλάσει το γάμο και να τον κερδίσει, εκτός από το να του πει την απόλυτη αλήθεια.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Κάμερον Ντίαζ, Ρούπερτ Έβερετ, Κάρι Πρέστον.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 3/4 στις 21:30

«Αυτοκίνητα 3» (2017) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Φι

Μια νέα γενιά αγωνιστικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονης εκπαίδευσης, έχουν οδηγήσει τον θρυλικό Κεραυνό ΜακΚουίν να αισθάνεται εκτός συναγωνισμού. Παραγκωνισμένος στο περιθώριο των εξελίξεων, ο Κεραυνός ΜακΚουίν βλέπει πλέον την αγωνιστική πίστα μόνο από μακριά. Αυτό όμως θα αλλάξει, όταν μπει στο παιχνίδι η Κρουζ Ραμίρεζ, μια πολυμήχανη τεχνικός, που θέλει να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι. Μαζί με την φαντασία του Ντοκ Χάντσον, αλλά και κάποια φιλόδοξα σενάρια, ο Κεραυνός ΜακΚουίν θα κληθεί σύντομα να αποδείξει ότι η αγωνιστική κούρσα δεν έχει να κάνει μόνο με τη μηχανική αλλά και με την καρδιά. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει. Το «Αυτοκίνητα 3» της Disney-Pixar επιστρέφει στην αφετηρία της πρώτης ταινίας, για να αντλήσει όχι μόνο συγκίνηση, αλλά και όλα εκείνα τα εμπνευσμένα υλικά που έχουν καταστήσει αυτή τη σειρά ταινιών ανιμέισιον μια από τις πιο… σπιντάτες κινηματογραφικές εμπειρίες χωρίς αντίπαλο.

Φωνές μεταγλώττισης: Σάκης Ρουβάς, Δανάη Σκιάδη, Μιχάλης Κοιλάκος, Γιάννης Στεφόπουλος, Ηλίας Ζερβός, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βίκυ Καγιά, Χρήστος Θάνος, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Σοφία Τσάκα, Αλέξανδρος Μολφέσης, Ακίνδυνος Γκίκας, Τάσος Κωστής, Γιώργος Πετρόχειλος, Άλκης Ζερβός, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Τζιοβάνι Μπαλντίνι, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Νίκος Απέργης, Ντίνος Σούτης, Κώστας Δαρλάσης, Γιάννης Ματαράγκας, Βίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Πλακίδη, Γιάννης Υφαντής, Βασίλης Μουτσίδης, Στέλιος Ψαρουδάκης, Χρήστος Συριώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Άκης Πετρετζίκης, Ανδρέας Ρήγας, Παναγιώτα Παπαδημακοπούλου κ.α. (Αγγλόφωνη έκδοση: Όουεν Γουίλσον, Κριστέλα Αλόνζο, Κρις Κούπερ, Άρμι Χάμερ, Λάρυ Δε Κέιμπλ Γκάι, Μπόνι Χαντ, Νέιθαν Φίλιον, Λέα ΝτεΛάρια, Κέρι Γουάσινγκτον).

*Alpha, Παρασκευή 3/4 στις 21:50

«Ο Μανωλιός Ξαναχτυπά» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ο Μανωλιός ερωτεύεται την κόρη του πλούσιου αφεντικού του. Ο αρραβωνιαστικός της τον ωθεί σε μια συνδικαλιστική αναμέτρηση με το αφεντικό και ο Μανωλιός θα βρεθεί απολυμένος. Θα πιάσει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο -όπου τραγουδάει ο Ζαμπέτας- κι εκεί θα τον ερωτευτεί μια ευγενική κοπέλα. Σύντομα θα γίνει διάσημος λαϊκός τραγουδιστής και η κόρη του παλιού του αφεντικού θα τον φλερτάρει. Εκείνος όμως έχει ξεκαθαρίσει ποια κοπέλα τον αγαπά αληθινά.

Παίζουν: Γιώργος Παπαζήσης, Βίκυ Βανίτα, Τιτίκα Στασινοπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Ίλυα Λιβυκού, Χρήστος Τσαγανέας, Αλίκη Ζωγράφου, Μπάμπης Ανθόπουλος, Ηλίας Καπετανίδης

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 3/4 στις 22:00

«Kung Fu Hustle» (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Τσόου

Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου! Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός.

Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ.

*Mega, Παρασκευή 3/4 στις 23:00

«Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών» (2015) σε σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Ο σύγχρονος κόσμος έχει πολλά μυστικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το ότι οι Μάγισσες, μοχθηρά υπερφυσικά πλάσματα που θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο στον κόσμο και να αφανίσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, ζουν ανάμεσά μας. Στρατιές κυνηγών μαγισσών, από την άλλη, πολεμούν τον αφύσικο αυτό εχθρό εδώ και αιώνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Κόλντερ, ένας γενναίος πολεμιστής που κατάφερε να εξοντώσει την παντοδύναμη Βασίλισσα των Μαγισσών και να καταστρέψει τους ακολούθους της. Μόνο που τη στιγμή πριν το θάνατό της, η Βασίλισσα πρόλαβε να καταραστεί τον Κόλντερ με αθανασία, χωρίζοντάς τον για πάντα από την πολυαγαπημένη γυναίκα και την κόρη του στη μετά θάνατον ζωή.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Βιν Ντίζελ, Ελάιτζα Γουντ, Ρόουζ Λέσλι.

*Star, Παρασκευή 3/4 στις 23:30

«Η Κόρη» (2015) σε σκηνοθεσία Σάιμον Στόουν

Μετά από δύο δεκαετίες στην Αμερική, ο Κρίστιαν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του στην Αυστραλία για να παραστεί στο γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Καθώς ο γάμος πλησιάζει, η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού θα ανατρέψει τις ισορροπίες στις ζωές όλων των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του.

Παίζουν: Τζόφρι Ρας, Γιούαν Λέσλι, Πωλ Σνάιντερ, Μιράντα Όττο, Οντέσα Γιανγκ, Σαμ Νιλ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 3/4 στις 23:30

«Η απόσταση μεταξύ μας» (2014) σε σκηνοθεσία Carlos Marques-Marcet

Ερωτευμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εκείνη όμως θα δεχτεί ξαφνικά μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Μέσω Skype, ο έρωτας αποδεικνύεται για τους δυο τους δυσκολότερος απ όσο αρχικά φαντάζονταν.

Παίζουν: Natalia Tena, David Verdaguer, Sirius Flatz.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 3/4 στις 00:00