Η Καστοριανή αθλήτρια Β. Γκάτζιου: “Η καταπολέμηση του ιού είναι ένας ακόμα αγώνας”

Στο greekhandball.com μίλησε η διεθνής αθλήτρια του ΠΑΟΚ, Βάσια Γκάτζιου, σχετικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω του κορονοϊού.

Η ίδια τόνισε, αρχικά: «Η κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη, είναι πρωτόγνωρη. Κρίθηκε απαραίτητη η απομόνωση των ανθρώπων ως μέτρο πρόληψης ενάντια στον ιό. Παράλληλα και με τα υπόλοιπα μέτρα, που μας επιβλήθηκαν, και σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τα νούμερα, τόσο σε κρούσματα, όσο και σε θανάτους. Ας είμαστε υπομονετικοί και ψύχραιμοι συνεχίζοντας αυτόν τον αγώνα, τηρώντας όλα τα μέτρα.

Η έξαρση του ιού έχει προκαλέσει, μοιραία, προβλήματα και στον χώρο του αθλητισμού. Ζούμε στην εποχή, που οι χώροι άθλησης κλείνουν υποχρεωτικά. Προγράμματα προπόνησης αναβάλλονται, ακυρώνονται διοργανώσεις και η επαφή με την σωματική δραστηριότητα γίνεται αυστηρά σε ατομικό επίπεδο.

Οι αθλητές αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους διεθνείς αγώνες. Σε επίπεδο επιδόσεων και πρωταθλητισμού οι συνέπειες είναι πολλές.
Οι αγωνιστικοί στόχοι και ο προγραμματισμός όλης της χρονιάς σταμάτησαν ξαφνικά και αυτό που μετράει είναι η διαφύλαξη της υγείας με κάθε κόστος.

Η καταπολέμηση του ιού είναι ένας ακόμα αγώνας, που περιέχει πολλά χαρακτηριστικά του αθλητισμού, όπως το απρόσμενο αποτέλεσμα και τα συναισθήματα. Σε αυτόν τον αγώνα, ας μείνουμε ενωμένοι, ας δουλέψουμε σαν ομάδα, με σεβασμό και συνέπεια».

Ανησυχείς σχετικά με πιθανή οριστική διακοπή της σεζόν; Και τι πιστεύεις πως είναι το καλύτερο, να συνεχιστεί ή όχι η αγωνιστική περίοδος;

«Ναι, φυσικά και ανησυχώ. Το καλοκαίρι, οι αθλητές ξεκινάμε, συνήθως, την προετοιμασία μας ενόψει μιας νέας σεζόν και θέτουμε τους στόχους μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην τους εκπληρώσουμε. Τα πράγματα είναι ακόμα αβέβαια και κάνουμε υπομονή περιμένοντας κάποια ενημέρωση.

Από την στιγμή, που έκλεισαν όλοι οι αγωνιστικοί χώροι, η μόνη επιλογή, που μας έμεινε, είναι η ατομική άσκηση. Μάς έχουν δοθεί προγράμματα, που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο την φυσική μας κατάσταση. Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι, εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους, ώστε να κρατήσουμε επαφή με το άθλημα. Για παράδειγμα, αρκεί μια μπάλα του χάντμπολ στο σπίτι.
Αναφορικά με πιθανή συνέχεια του Πρωταθλήματος, αυτή την στιγμή πρέπει να εστιάσουμε στην υγεία μας. Σε περίπτωση, που καταφέρουμε να σταματήσουμε αυτή την εξάπλωση και δεν υπάρχει κίνδυνος, τότε να συνεχίσουμε».

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ