5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Σκοτεινό Ποτάμι» (2003) σε σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ 

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, τρεις παιδικοί φίλοι από λαϊκή συνοικία της Βοστόνης, συναντιούνται ξανά ύστερα από 25 χρόνια, εξαιτίας ενός εγκλήματος. Θύμα είναι η κόρη του Τζίμι, την έρευνα έχει αναλάβει ο Σον, ως αστυνομικός, ενώ ο κύριος ύποπτος είναι ο Ντέιβ. Ψυχολογικό αστυνομικό δράμα. Όσκαρ ερμηνείας στους Σον Πεν και Τιμ Ρόμπινς.

Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρα Λίνεϊ.

*OPEN, Τρίτη 21/1 στις 21:00

«Το δόλωμα» (1964) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Δύο απατεώνες αποφασίζουν να μαδήσουν στα χαρτιά όσες παρέες πλουσίων πέσουν στα δίχτυα τους. Θα στήσουν την επιχείρησή τους σ’ ένα τουριστικό νησί και θα χρησιμοποιήσουν ένα σέξι θηλυκό για δόλωμα, την Καίτη, που τραγουδά σ’ ένα κέντρο της Τρούμπας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος.

*Ant1, Δευτέρα 6/4 στις 21:00

«Θεός για μία εβδομάδα» (2003) σε σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

While Morgan Freeman (God) is on vacation, he’s going to give Jim Carrey (Bruce Nolan) all of his powers.

Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*ALPHA, Δευτέρα 6/4, στις 22:45

«Το Φάντασμα στο Κέλυφος» (2017) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς 

Το δημοφιλές ιαπωνικό manga Ghost in the Shell μεταφέρεται από τον Ρούπερτ Σάντερς (Η Χιονάτη και ο Κυνηγός) στον κινηματογράφο, όπου μεταξύ τεχνολογίας και κυβερνοχώρου, η Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Μάικλ Πιτ, Πιλού Άσμπεκ, Ζιλιέτ Μπινός, Τακέσι Κιτάνο.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 6/4, στις 23:15

«Ποτέ την Κυριακή» (1960) σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν

Ένας Αμερικάνος «ερασιτέχνης φιλόσοφος», γοητευμένος από τον αρχαίο πολιτισμό φτάνει στην Ελλάδα, σίγουρος ότι θα βρει την αιώνια αλήθεια. Στην περιπλάνηση του, γνωρίζει την Ίλια, μια πόρνη, που έχει την αξιοπρέπεια να διαλέγει η ίδια τους πελάτες της. Βλέποντας στο πρόσωπο της, την καθαρότητα της ομορφιάς και την κληρονομιά της τραγικής φιγούρας, την ερωτεύεται με πάθος και ως άλλος πυγμαλίων προσπαθεί να την διαπλάσει. Όμως η Ίλια έχει άλλα σχέδια. Εγκαταλείπει τα μαθήματα κλασσικής παιδείας που της προσφέρει ο Αμερικάνος, εγκαταλείπει και τον ίδιο για να αφεθεί στον έρωτα ενός Ελληνο-Ιταλού λιμενεργάτη.

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Ζιλ Ντασέν, Γιώργος Φούντας, Τίτος Βανδής, Μήτσος Λυγίζος, Δέσπω Διαμαντίδου.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 6/4 στις 23:15