6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Βογιατζής. Μουσική: Μίμης Πλέσσας.

*Ant1, Τρίτη 7/4 στις 21:00

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011) σε σκηνοθεσία David Fincher

‘Eνας ρεπόρτερ, ο Μίκαελ, μαζί με μια χάκερ, τη Λίσμπεθ, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης μιας κοπέλας που αγνοείται εδώ και σαράντα χρόνια.

Παίζουν: Daniel Craig (Mikael Blomkvist), Rooney Mara(Lisbeth Salander), Christopher Plummer(Henrik Vanger).

*Open, Τρίτη 7/4 στις 22:30

«Η έκτη αίσθηση» (1999) σε σκηνοθεσία Νάιτ Σάμαλαν

Ο Κόουλ, ένα 8χρονο αγόρι, βασανίζεται από το μακάβριο γεγονός ότι τον επισκέπτονται φαντάσματα. Ως ένας απελπισμένος και απρόθυμος “διάμεσος”, ο Κόουλ περιμένει τρομοκρατημένος την κάθε καινούργια εμφάνιση των ψυχών που, απ΄ τον κόσμο των σκιών, ανεβαίνουν στα γήινα πεδία προκειμένου να καταφέρουν να λύσουν τις υποθέσεις τους οι οποίες όσο παραμένουν εκκρεμείς, συνεχίζουν να τυραννάνε το αιώνιο ταξίδι τους. Ο Κόουλ είναι πολύ φοβισμένος για να εξηγήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις που διαθέτει και πολύ απελπισμένος για να εμπιστευθεί στον οποιονδήποτε το καθημερινό του μαρτύριο, μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή του ο παιδοψυχολόγος Δρας Μάλκολμ Κρόου. Ο ψυχολόγος θα προσπαθήσει να βοηθήσει το μικρό Κόουλ ν΄ αντιληφθεί το ιδιαίτερο χάρισμα καθώς και το σημαντικό ρόλο που επωμίστηκε αλλά… μήπως τελικά ο Δρ. Μάλκολμ έχει έναν άλλο σκοπό, πολύ πιο τρομακτικό απ΄ ό,τι αρχικά φαίνεται;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ, Τόνι Κολέτ, Ολίβια Γουίλιαμς.

*Alpha, Τρίτη 7/4 στις 22:45

«Foxcatcher» (2014) σε σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, οι αδελφοί Ντέιβ και Μαρκ Σουλτζ κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην πάλη. Ως ο μεγαλύτερος και έχοντας γνωρίσει πρώτος την επιτυχία, ο Ντέιβ ήταν πάντα ο αρχηγός μεταξύ τους, αφήνοντας τον Μαρκ στη σκιά του. Το 1987 ο Μαρκ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον 50άχρονο εκκεντρικό εκατομμυριούχο Τζον Ντι Ποντ να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του στο κτήμα της οικογένειάς του, στο Foxcatcher, για να προπονηθεί μαζί με μια ομάδα πρωταθλητών παλαιστών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ του 1988. Ο Μαρκ δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του. Η ίδια πρόταση γίνεται και στον Ντέιβ, ο οποίος αρχικά την απορρίπτει, καθώς δεν ήθελε να αναγκάσει την οικογένειά του να μετακομίσει και να εγκατασταθούν στην Πενσυλβάνια, αλλά αργότερα εντάσσεται στην ομάδα. Ο ψυχικά διαταραγμένος Ντι Ποντ, από την πλευρά του, που επιζητεί το σεβασμό των συνομηλίκων του και της πάντα επικριτικής μητέρας του, αυτοανακηρύσσεται «προπονητής» της ομάδας. Ο Μαρκ βλέπει τον Ντι Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητεί συνεχώς την επιβεβαίωσή του. Όμως, η άστατη προσωπικότητα του Ντι Ποντ σύντομα θα παρασύρει τον Μαρκ σ ένα νοσηρό τρόπο ζωής κι απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του. Η εμμονή του με τον Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοιά του και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει. 

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 7/4 στις 23:15

«Η Τελική Μάχη» (1994) σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντε Σούζα

Η χώρα της Σανταλού σπαράσσεται από έναν εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί εδώ και επτά μήνες. Ο ψυχοπαθής δικτάτορας Μπίσον αρνείται να σταματήσει τις εχθροπραξίες και μάλιστα κρατά αιχμαλώτους τους οποίους απειλεί να σκοτώσει ανά πάσα στιγμή. Μια διεθνής στρατιωτική ομάδα με αρχηγό τον συνταγματάρχη Γουίλιαμ Γκιλ αναλαμβάνει να δώσει στον δικτάτορα τα λύτρα που ζητά για να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους. Όμως ο συνταγματάρχης Γκιλ αποφασίζει να τα βάλει προσωπικά με τον δικτάτορα και να τον νικήσει μια για πάντα.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ραούλ Χούλια , Κάιλι Μινόγκ, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 7/4 στις 23:15

«Ο Κατάδικος» (2008) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βόου

Ο Γουέιντ Πόρτερ είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος με ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και καριέρα που υπόσχεται πολλά. Η ήρεμη ζωή του θα ανατραπεί όταν θα σκοτώσει κατά λάθος τον κακοποιό  που μπήκε στο σπίτι του για να το διαρρήξει. Ο Γουέιντ καταδικάζεται σε τρια χρόνια κάθειρξη και οδηγείται σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κανένας κανόνας δεν ισχύει. Εκεί, αναγκάζεται να μοιραστεί το κελί του με έναν διαβόητο εγκληματία. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Γουέιντ αποτελεί τον εύκολο στόχο για όλους: από τον διεφθαρμένο φύλακα, μέχρι τους σκληρούς κατάδικους της φυλακής. Με αποκλειστικό στόχο την επιβίωσή του, ο Γουέιντ σύντομα θα μεταμορφωθεί στον πιο αδίστακτο αντίπαλο, το απόλυτο φόβητρο για τους εχθρούς του…

Παίζουν: Βαλ Κιλμέρ, Στίβεν Ντορφ, Σαμ Σέπαρντ.

*Mega, Τρίτη 7/4 στις 00:00